АКТУАЛЬНО

[5]

Оприлюднені протоколи допиту: той, хто катував агентів НАБУ не працює у ГПУ


Артем Ситник та Юрій Луценко / ukr.media
У мережу потрапили протоколи допиту оперативників Національного антикорупційного бюро, які заявили про тортури в Генеральній прокуратурі. У цих документах йдеться про те, що один учасників допиту не працює в ГПУ.
Протоколи оприлюднило видання РБК-Україна.
Також з матеріалів ГПУ стало відомо, що один із затриманих 10 серпня отримав адресу і ключі від конспіративної квартири НАБУ, з якої нібито велося стеження за слідчим ГПУ Дмитром Сусом.
Опинившись в квартирі, співробітник НАБУ побачив в кімнаті фотоапарат Canon, а на кухонному столі аркуш паперу, на якому було написано: "Сус Дмитро Миколайович. 11.10.1984". Там же був написаний номерний знак автомобіля, який ймовірно, належить Сусу.
Пробувши в квартирі до 20-ї години співробітник НАБУ пішов, і повернувся туди вже на наступний день. Разом з колегою 11-го серпня вони перевірили стан техніки, пробули там півтори години і покинули квартиру.
12 серпня він з Олександром прибув в квартиру близько 12 години, а о 14 годині до квартири намагалися потрапити співробітники ГПУ, які запропонували пройти для надання пояснень в сусідню будівлю, але допит почався тільки о 22-й годині.
Інформація про застосування насильства до нього або його напарнику в протоколі відсутня.
За даними НАБУ, два технічні працівники відомства були силою доставлені до департаменту Генпрокуратури і утримувалися там 11 годин. Вони були звільнені тільки після звернення директора НАБУ Артема Ситника до генпрокурора Юрія Луценка.


У НАБУ виклали їх розповідь до мережі про те, що до їхніх співробітників застосовували тортури.
У квартирі, де було організовано спостереження, залишився детектив НАБУ, якого заблокували прокурори ГПУ. Детектив викликав спецназ НАБУ, і той вивів його з технікою з дому.
Нагадаємо, 12 серпня у Києві сталась сутичка між співробітниками ГПУ та працівниками НАБУ. Внаслідок інциденту було затримано двох працівників Антикорупційного бюро. Згодом цю ситуацію прокоментував і директор Антикорупційного бюро України Артем Ситник
 http://24tv.ua
Оприлюднені протоколи допиту: той, хто катував агентів НАБУ не працює у ГПУ Оприлюднені протоколи допиту: той, хто катував агентів НАБУ не працює у ГПУ Reviewed by марія іваночко on 16:22 Rating: 5