АКТУАЛЬНО

[5]

Росія планує відключити інтернет, оскільки він є ворожим середовищем – експерт


Російська влада заявила про намір відключити інтернет країни від зовнішнього середовища, тому що контролювати цей вид комунікації вона не може. 

Про це повідомив російський експерт Валерій Соловей. Новину передає«Преса України».
За переконанням верхівки Російської Федерації, інтернет є ворожим середовищем, тому його планують відключити до 2018-2020 років.
«І якщо раніше інтернет намагалися контролювати, то зараз інша логіка: він небезпечний сам по собі, цифрове середовище вороже, тому треба готуватися до того, щоб повністю його взяти під контроль. Що заплановано десь до 2018-2020 років. У підсумку російський інтернет повинен бути повністю або майже повністю відключений від зовнішнього середовища», - зазначає Соловей.
На думку експерта, ті люди, які пропонують відключити інтернет, не розуміють як влаштована ця комунікація, оскільки дана дія є майже технологічно неможливою.
Росія намагається встановити тоталітаризм над цифровими технологіями.
«В 2016-му стався якісний зсув - якщо раніше репресивна політика була спрямована проти певних груп, наприклад, проти опозиції, то тепер це політика, покликана залякати все суспільство загалом, накинути на нього вузду», - наголосив Соловей.
Нагадаємо, раніше польський міністр оборони Антоній Мацеревич анонсував прийняття таких рішень НАТО, які дадуть зрозуміти Кремлю, що не можна погрожувати Польщі та іншим країнам.
Росія планує відключити інтернет, оскільки він є ворожим середовищем – експерт Росія планує відключити інтернет, оскільки він є ворожим середовищем – експерт Reviewed by марія іваночко on 19:27 Rating: 5