АКТУАЛЬНО

[5]

Вашингтон попередив Росію про наслідки її агресії


Заступник радника президента США з питань нацбезпеки Бен Родс заявив, що РФ повинна добре задуматися, перш ніж знову проявляти агресію по відношенню до України. Так, військові сили НАТО, які невдовзі будуть нарощені на східних кордонах, в разі необхідності, дадуть Росії достойну відповідь.
Новину передає «Преса України».
У Вашингтоні заявили, що подальша агресія з боку Росії викличе потужну відповідь з боку НАТО. Вже зараз країни-члени Альянсу готуються до можливої агресії з боку РФ.
«Те, що ми демонструємо – це, якщо Росія продовжить свою модель агресивної поведінки, то буде відповідь (з боку НАТО – ред.)», - заявив Родс.
Він відзначив, що у зв’язку з цим, Північноатлантичним альянсом було прийнято рішення про посилення позицій в Польщі та країнах Балтії, розгортання новітніх систем ПРО у східній Європі, а також військові навчання НАТО, які пройшли минулого місяця в Польщі.
Крім того, Родс зауважив, що Росія може спробувати використати ситуацію з Brexit у власних інтересах. Проте, їй не слід забувати, що Британія, попри все, залишається частиною НАТО.
«З боку Росії є деякі зусилля, щоб спробувати посіяти певний розбрат і розлад. У них є дуже великий «мегафон» у цій частині світу», - підкреслив заступник радника президента США з питань нацбезпеки.
Слід відзначити, що Родс мав на увазі російську пропаганду, яку РФ останнім часом намагається активно поширити не тільки в Україні.
Нагадаємо, в підсумкових документах саміту НАТО, який наразі проходить у Варшаві, не буде готовності надати Україні плану дій щодо членства в НАТО. Абсолютно точним є дані журналістів щодо відсутності рішення про надання Україні летальної зброї.
Вашингтон попередив Росію про наслідки її агресії Вашингтон попередив Росію про наслідки її агресії Reviewed by марія іваночко on 17:04 Rating: 5