АКТУАЛЬНО

[5]

США передали Україні контрбатарейні радарні комплекси (ФОТО)


Президент України Петро Порошенко у міжнародному аеропорту «Бориспіль» сьогодні, 2 липня, зустрів американські радіолокаційні комплекси.
Про це повідомив речник глави держави Святослав Цеголко. Новину передає «Преса України».
Як зазначається, США передали України 4 контрбатарейні радарні системи AN/TPQ-36 та 10 комплексів AN/TPQ-49.
Під час виступу на церемонії передачі Порошенко заявив, що американські радари підвищують можливості української армії у розвідці та попередженні артилерійських та ракетних ударів російсько-терористичних військ.
При цьому, глава держави порадив бойовикам незаконних збройних формувань не перевіряти, як за допомогою американських комплексів може працювати українська артилерія.
«Цей крок є важливим і в контексті триваючого розгляду в Конгресі Сполучених Штатів Америки законопроекту про додаткове виділення нам ще 500 млн доларів США. Ми щиро розраховуємо на додаткове посилення нашої співпраці», - додав президент.
Дані радіолокаційні комплекси, які раніше знаходилися у США на збереженні, були передані України на безоплатній основі. Системи згодом відправлять у зону АТО.









Нагадаємо, посол України в США Валерій Чалий повідомив, що найближчим часом Україна отримає від американців нову військову допомогу для оборони. Крім того, за його словами, США в черговий раз виділять фінансові кошти для допомоги українській армії.
 http://uapress.info
США передали Україні контрбатарейні радарні комплекси (ФОТО) США передали Україні контрбатарейні радарні комплекси (ФОТО) Reviewed by марія іваночко on 22:28 Rating: 5