АКТУАЛЬНО

[5]

Російським військовим, що відмовилися їхати "добровольцями" на Донбас, дадуть по 10 років

В Росії судять військових, які відмовилися воювати в Україні.
 
Росія судить військових, які відмовилися воювати в Україні. Ілюстрація: texty.org.ua.
Проти російських військових-контрактників з Майкопської розвідувальної бригади (РФ) відкрито кримінальні провадження, повідомляють Патріоти України з посиланням на UNN.
Згідно з повідомленням, кілька десятків солдатів втекли з полігону в Ростовську область, боячись відправки в Україну. Зараз військовим загрожує до 10 років позбавлення волі за дезертирство.
Як розповіли самі військові та їхні родичі, їм нав'язливо пропонували їхати "добровольцями" на Донбас.
Відзначимо, що це не перший випадок самовільного залишення частини. Так, судячи з офіційної статистики Майкопського гарнізонного суду, за перші півроку 2015 по статті 337 КК РФ ч. 4 (самовільне залишення частини) засуджено 62 військовослужбовців, причому за попередні п'ять років таких постанов було 35.
"Ніхто воювати на Донбасі не хотів ні за 8 тис в день, які обіцяли рекрутери, ні за 28. Військовослужбовці втікали (з полігону. - Ред.), хтось просив гроші у рідних, інші добиралися перекладними, автостопом. По приїзду в частину вони подавали рапорти на звільнення, але їх просто не розглядали ", - стверджує адвокат Т.Чернецька.
Російським військовим, що відмовилися їхати "добровольцями" на Донбас, дадуть по 10 років Російським військовим, що відмовилися їхати "добровольцями" на Донбас, дадуть по 10 років Reviewed by марія іваночко on 12:49 Rating: 5