АКТУАЛЬНО

[5]

Священики просять не перетворювати перше причастя на конкурс суконь та зачісок


У ці дні учні катехитичних шкіл у всій Україні приступають до першої сповіді та причастя. І храми перетворюються на подіуми та знімальні майданчики… Однак, священики дуже просять батьків не думати про другорядне і підбирати для першої сповіді дітей скромне вбрання.
Джерело http://krokvperednews.blogspot.com/
«Прийнято вважати, що до 8-ми років дитину можна причащати без сповіді. Однак вік – не єдина й не головна ознака того, що ваша донька чи син уже готові до першої сповіді. Дітей варто вести до сповіді тоді, коли вони починають грішити, тобто свідомо робити погані вчинки. Спостерігши таке за дитиною, її ведуть на спеціальну підготовку до сповіді, яка триває майже рік. Там вчать розуміти, що таке гріх, покаяння та покута, вчать Заповідей Божих та молитов», – каже отець Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.
Священик наголошує: «Зовнішній вигляд – це другорядне. І якщо в дівчинки вдома є лише джинси, то нехай вона краще прийде так і посповідається щиро, аніж стоятиме всю службу та думатиме, як виглядає перед фотокамерою. Ми радимо, аби всіх, хто приступає до першої сповіді, одягали скромно, можливо, навіть однаково. Щоб не створювати різниці між дітьми: хтось вбраний краще, а хтось – гірше».
Священики просять не перетворювати перше причастя на конкурс суконь та зачісок Священики просять не перетворювати перше причастя на конкурс суконь та зачісок Reviewed by марія іваночко on 10:00 Rating: 5