АКТУАЛЬНО

[5]

Головного антикорупціонера країни звинуватили в корупції


Суд зобов’язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження відносно директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.
Слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив скаргу народного депутата Ігоря Луценка й зобов’язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження відносно директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, в діях якого вбачаються ознаки низки корупційних злочинів, скоєних в інтересах приватного підприємця Віталія Шабуніна та тричі судимого приватного підприємця Дмитра Шерембея. Про це повідомляють Українські реалії з посиланням на допис журналіста Володимира Бойко на його сторінці у Фейсбук.
Бойко додав, що вказані підприємці, які називають себе «громадськими активістами», балотуючись у 2015 році до Ради громадського контролю при НАБУ, подали неправдиву інформацію щодо себе: Шабунін приховав у декларації про доходи земельну ділянку, яку він придбав у 2014 році на кошти, отримані від посольства Нідерландів на, начебто, «боротьбу з корупцією». А Шерембей приховав свою основну професію «домушника» та не зазначив, на яких посадах він працював у виправних колоніях, коли відбував покарання за скоєні ним квартирні крадіжки.
"Відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ Ситник був зобов’язаний достроково припинити повноваження не тільки Шабуніна та Шерембея, але ще чотирьох членів цієї Ради – від псевдо-громадських організацій «Центр протидії корупції» та «Транспаренсі Інтернешнл України», які висунули брехунів. Але Ситник цього не зробив навіть після того, як до нього з відповідною вимогою звернулись народні депутати, у тому числі Ігор Луценко. Натомість Ситник, якого з Шабуніним пов’язує бурхлива комерційна діяльність по засвоєнню іноземної фінансової допомоги, розпорядився прибрати з сайту НАБУ декларації про доходи та автобіографії членів Ради громадського контролю при НАБУ", - написав журналіст.
"З огляду на це Ігор Луценко звернувся до Генеральної прокуратури України з заявою про злочин, скоєний Ситником в інтересах приватних підприємців Шабуніна та Шерембея, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 351 КК України – невиконання законних вимог народного депутата України."
"Але видатний фахівець у галузі права Юрій Луценко, який випадково обіймає посаду генерального прокурора України, заборонив вносити заяву народного депутата України в Єдиний реєстр досудових розслідувань, мотивуючи це тим, що «він прийшов у Генпрокуратуру не для того, щоби з кимось лаятись». Тоді Ігор Луценко звернувся до суду…
Представник Генпрокуратури в судове засідання не з’явився, але суддя Новак Р.В. знайшов аргументи скарги переконливими та зазначив, що в діях Ситника є явні ознаки злочину, а відтак Генеральна прокуратура України зобов’язана внести заяву Ігоря Луценка в ЄРДР, відкрити щодо Ситника кримінальне провадження та розпочати досудове слідство.
Також зазначу, що все документальне забезпечення цієї епопеї – від вимоги народного депутата на адресу Ситника до скарги в суд – готував я. Повний текст судового рішення, яким Генпрокуратура зобов’язана відкрити кримінальне провадження щодо Ситника, буде готово 27 червня 2016 року".
http://ukrreal.info/ua/
Головного антикорупціонера країни звинуватили в корупції Головного антикорупціонера країни звинуватили в корупції Reviewed by марія іваночко on 09:26 Rating: 5