АКТУАЛЬНО

[5]

Через війну в Україні більше жінок, ніж чоловіків


Демографічна ситуація в Україні засвідчила, що кількість жінок-українок є значно вищою за чоловіків, а також підтвердила той факт, що українці активно продовжують покидати села заради роботи та життя у великих містах. Крім того, повідомляється, що українці продовжуюють старіти.
Відтак типовий українець сьогодні постарів на понад 90 днів. "Порівняно з 2014 роком середній українець постарів на 3 місяці, тепер йому 40,5 років. Це жінка-городянка, оскільки дам на 7,4% більше, ніж чоловіків (у 2015 р. на 7,6%)", - пише видання Сегодня.

Зі слів співробітниці Інституту демографії і соцдосліджень Світлани Аксьонової, в українських чоловіків традиційно менша середня тривалість життя через те, що вони більш схильні до ризиків, зокрема, вони працюють на небезпечних і шкідливих професіях, частіше гинуть на дорогах, атакож на війні.
В свою чергу, за словами іншого працівника Інституту, Павла Шевчука, люди продовжують тікати від війни, тому активно переїздять в Росію у пошуках роботи.
"Крім того, багато українців зі східних областей, причому не тільки з Донбасу, але й з Харківської, Запорізької областей, виїхали в Росію у пошуках роботи", - пояснив Шевчук.
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що кількість полонених українців на Донбасі не можливо точно порахувати
 http://znaj.ua
Через війну в Україні більше жінок, ніж чоловіків Через війну в Україні більше жінок, ніж чоловіків Reviewed by марія іваночко on 13:12 Rating: 5