АКТУАЛЬНО

[5]

Когда военное руководство Украины не замечает погибших в зоне АТО, это крайняя степень подлости и мина замедленного действия, - відомий волонтер

Добровольці України першими встали на боротьбу з ворогом. Добровольці України обороняли найстрашніші гарячі точки. Завдяки добровольцям під ногами ворогів нашої батьківщини горить земля. Якщо справедливість не буде встановлена, її встановить народ.
Добровільні захисники України. Фото: volynnews.comВійськове керівництво України навмисно не враховує загиблих 12 червня в зоні АТО бійців "Правого сектора", щоб продемонструвати Заходу, що в конфлікті на Донбасі не беруть участь представники нелегальних формувань. Заява Генштабу Збройних сил України (ЗСУ) про відсутність втрат в зоні АТО 12 червня, коли там загинули бійці "Правого сектора", є підлим і може привести до негативної реакції з боку громадськості, - таку думку український волонтер Юрій Касьянов висловив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", повідомляють Патріоти України. Далі він сказав:
Это такая крайняя степень подлости, на мой взгляд, когда наших людей, независимо от их статуса, являются ли они военнослужащими ВСУ, добровольцами или волонтерами, не замечает верховное командование, только для того, чтобы продемонстрировать Западу, что на нашей стороне нет никаких незаконных вооруженных формирований", – вважає волонтер.
Він нагадав про те, що відповідна домовленість між Україною і її західними партнерами була досягнута більше року тому.
"Но добровольцы проникают в нашу оборону, усиливают ее и продолжают борьбу. Когда наше военное и политическое руководство не замечает этих людей, это не только подло, но и является миной замедленного действия, потому что в том случае, если случится большая война, и будет призыв идти защищать родину, то мало кто пойдет, зная о таком отношении нашей страны к своим собственным гражданам, жертвующим ради нее жизнью", – підкреслив Кас'янов.
На його думку, замовчуючи інформацію про втрати, керівництво країни також намагається знизити значимість обстрілів.
"Пытаются показать, что обстрелы не были существенными, ничего страшного не произошло, какие-то обстрелы... Хотя они велись из 152-миллиметровых снарядов!" – уточнив волонтер.
За словами Кас'янова, такі дії Генштабу ЗСУ "могут вызвать протест пассионарной части общества".
"Мне зла не хватает, когда люди пишут: да ничего, что шахта "Бутовка" обвалилась, она должна была обвалиться. Эти бесконтрольные правосеки лазят туда-сюда, они слишком умные. Надо было идти служить в ВСУ, тогда бы остались живы. Это лицемерие и подлость, которые зашкаливают!" – резюмував волонтер.
12 червня народний депутат України і координатор батальйону "Київ-1" Євген Дейдей повідомив, що минулої ночі в Авдіївці українська сторона зазнала значних втрат: чотири бійці були вбиті і 13 - поранені. Дані про втрати також оприлюднив керівник організації "Карпатська січ" Тарас Деяк. За його словами, за ніч 12 червня на шахті "Бутівка", в районі міста Авдіївки, загинули четверо українських військових, ще вісім - поранені. Втрати підтвердила також медик-волонтер з медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич.
Однак в Міноборони спростували цю інформацію, заявивши що за цю добу ніхто з українських військових в зоні АТО не загинув. При цьому в міністерстві підкреслили, що на передових позиціях сил АТО немає жодного підрозділу, який не входить до складу Збройних сил України та інших силових відомств, задіяних в АТО.
Дейдей обурився, що в Міноборони поділяють бійців ЗСУ і бійців з ПС. Позаштатний радник президента України Юрій Бірюков у відповідь пояснив, що в Міноборони не можуть звітувати про втрати підрозділів, що не входять в структуру ЗСУ. При цьому спікер "Правого сектора" (ПС) Артем Скоропадський заявив, що Добровольчий корпус ПС не входить до складу ЗСУ, тому що Міноборони і Генштаб не згодні на включення всього корпусу відразу.
Збройний конфлікт на Донбасі між українською армією і проросійськими бойовиками триває з квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, загинули 9,3 тис. чоловік.
В кінці квітня сторони конфлікту заявили про готовність припинити вогонь в зв'язку з Великоднем і травневими святами. 29 квітня тристороння контактна група в Мінську домовилася про повне припинення вогню в зоні проведення АТО, але провокації з боку бойовиків, за даними української сторони, тривають.
Когда военное руководство Украины не замечает погибших в зоне АТО, это крайняя степень подлости и мина замедленного действия, - відомий волонтер Когда военное руководство Украины не замечает погибших в зоне АТО, это крайняя степень подлости и мина замедленного действия, - відомий волонтер Reviewed by марія іваночко on 08:04 Rating: 5