АКТУАЛЬНО

[5]

Скандал із загибеллю бійців ПС у шахті "Бутівка": Скоропадський відповів на ганебну заяву штабу АТО



Фото до матеріалу
"Генеральний Штаб Збройних сил, очевидно, живе в паралельній реальності".
Так прокоментував "ДС" прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський заяву спікера АТО Андрія Лисенка про те, що ГШ ЗСУ розслідує, як бійці формувань, які не входять до складу Збройних сил України, виявилися на позиції військових у шахти Бутівка.
"Я можу допомогти їм з розслідуванням і пояснити, як ці люди там опинилися. Вони відмовилися від мирного життя, залишили свої сім'ї, за свої гроші купили форму і обмундирування, дістали зброю і поїхали захищати свою країну. Без зарплат, без гарантій, без усього", - заявив Скоропадський.
За словами прес-секретаря "ПС", Генштаб прекрасно знає про те, що "Правий сектор" є на фронті, але вважає за краще про це мовчати, тому що бійці ПС часто куди більш ідейно мотивовані, ніж призовники ВСУ.
"Таке враження, що у генералів ГШ немає більше занять, як виловлювати по фронту бійців ДУК "ПС", не гідних не якогось там безглуздого розслідування, а нагород від своєї країни, яка зараз, на жаль, поводиться щодо них абсолютно невдячно, - заявив Скоропадський.
Він також додав, що загиблих бійців "ПС" на передовій - близько 60 чоловік, але статус сім'ї загиблого учасника бойових дій отримали рідні тільки 20 бійців, та й тим довелося добиватися цього в судах.
Як повідомлялося раніше, в ніч на 12 червня в результаті артобстрілу і обвалення шахти Бутівка загинуло 4 бійця Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор", 2 бійців "Айдара", ще близько 20 добровольців ДУК, "Айдара" і військових ЗСУ отримали поранення. 
 http://1vib.co.ua/
Скандал із загибеллю бійців ПС у шахті "Бутівка": Скоропадський відповів на ганебну заяву штабу АТО Скандал із загибеллю бійців ПС у шахті "Бутівка": Скоропадський відповів на ганебну заяву штабу АТО Reviewed by марія іваночко on 07:48 Rating: 5