АКТУАЛЬНО

[5]

Характеристики вражають: В небі Невади готуються випробувати перший пасажирський дрон в світі

Пасажирський безпілотник - звучить незвично. Чого буде більше в польоті - задоволення чи адреналіну?
У Китаї розробили перший в світі пасажирський безпілотник. Фото: 2000.uaКитайська фірма Ehang починає польотні випробування одномісного пасажирського безпілотника в американському штаті Невада, пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.
Ehang 184 здатний брати на борт до 100 кілограмів вантажу, підніматися на висоту до 200 метрів, літати зі швидкістю 100 кілометрів на годину і перебувати в повітрі до 23 хвилин. Зарядка акумулятора займає від двох до чотирьох годин. Зліт і посадка здійснюються за допомогою спеціального додатку (його можна запустити на планшеті, з землі або з кабіни транспортного засобу).
Пасажирський дрон Ehang 184 вперше був представлений публіці на технологічному ярмарку CES в січні 2016 року. Тоді була названа приблизна продажна ціна безпілотника: 200-300 тисяч доларів.
Уряд штату Невада уклав з компанією Ehang договір про польотні випробування дрона з метою подальшого офіційного ліцензування нового транспортного засобу. Чиновники заявили, що в майбутньому безпілотні таксі стануть частиною транспортної системи штату.Однак деякі побоювання викликає дуже короткий час перебування в повітрі, а також відсутність резервної ручної системи управління. Нарешті, необхідно доопрацювати систему ухилення від інших літаючих об'єктів.
Характеристики вражають: В небі Невади готуються випробувати перший пасажирський дрон в світі Характеристики вражають: В небі Невади готуються випробувати перший пасажирський дрон в світі Reviewed by марія іваночко on 11:09 Rating: 5