АКТУАЛЬНО

[5]

З 1 липня використання старих автомобілів буде під забороною


Заборона торкнеться близько 10,6 тис. транспортних засобів.
Паризька мерія з 1 липня у рамках боротьби із забрудненням повітря заборонила в’їзд до столиці автомобілям і двоколісним транспортним засобам з двигунами старшим 1997 і 1999 років по буднях з 8-ї до 20-ї години, повідомляє autodriving.net.
Про це заявив заступник мера Парижа з питань транспорту Крістоф Наждовскі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
«У рамках програми боротьби із забрудненням з 1 липня забороняється в’їзд по буднях з 8-ї години ранку і до 20-ї години вечора автомобілів до 1997 року випуску, а двоколісному транспорту до 1999 року з дизельними або бензиновими двигунами», – зазначив він.
За оцінками мерії, заборона торкнеться близько 10,6 тис. транспортних засобів. За порушення заборони передбачається штраф у сумі 35 євро, який з наступного року збільшиться до 68 євро.
У мерії Парижа також пообіцяли підтримати всіх, хто відмовиться від старого автомобіля. Вони зможуть отримати 400 євро на єдині проїзні абонементи для громадського транспорту або на придбання велосипеда, річний абонемент прокату на муніципальний велосипед Velolib або 50%-ву знижку на прокат електромобілів.
Столична влада має намір скоротити забруднення повітря більш ніж удвічі до 2020 року, щоб наблизитися до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). За словами Наждовскі, автомобільний транспорт є причиною 62% викидів діоксиду азоту і 55% інших шкідливих частинок в атмосферу.
За даними Державного агентства охорони здоров’я (Santе publique France), щороку у Франції через забруднення атмосфери, викликаного діяльністю людини, вмирає 48 тисяч осіб. Це третій фактор смертності після алкоголізму та тютюнопаління – 9% смертей у Франції пов’язано з низькою якістю повітря. Згідно з дослідженнями вчених, мінімальний рівень забруднення існує лише на 5% території Франції.
http://ukrreal.info/
З 1 липня використання старих автомобілів буде під забороною З 1 липня використання старих автомобілів буде під забороною Reviewed by марія іваночко on 21:31 Rating: 5