АКТУАЛЬНО

[5]

В УКРАЇНІ ПЕРЕКУПНИКАМ АВТОМОБІЛІВ ПРИЙШОВ КІНЕЦЬ

На початку квітня Верховна Рада України розглянула два важливі законопроекти, які стосуються ринку старих автомобілів. Один з них, той що сприяє активізації сервісу Trade-in (обміну старих авто на новий з доплатою), був прийнятий, а другий – про зниження акцизного збору при ввезенні б/в автомобілів – схвалений в першому читанні і відправлений на доопрацювання. Що обіцяють простим українцям ці ініціативи.
Після прийняття Закону «Про внесення змін до статті 189 Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів» експерти авторинку очікують активізацію продажів старих автомобілів через систему Trade-in.
За даними авторів законопроекту, через перекупників і самостійно автовласники в 2014 році продали близько 300 тисяч автомобілів, внаслідок чого бюджет недоотримав від 500 мільйонів до 1 мільярда гривень. З прийняттям законопроекту ситуація повинна змінитися.
При цьому новий законопроект не обмежує права автомобілістів – вони отримали додаткову можливість продати або купити автомобіль через автосалон за системою Trade-in, але, як і раніше, можуть продати автомобіль самостійно або віддати його перекупникам. Власники транспорту почнуть більш активно користуватися новою можливістю. Відтепер власникам не доведеться віддавати автомобілі за ті гроші, на які їх «розводять» перекупник на авторинку або той же «перекупка», який приїде за оголошенням в інтернеті.
27.04.2016 Закон направлено на підпис Президенту
27.04.2016 Закон підписано Головою Верховної Ради України
12.04.2016 Закон прийнято                                                                                                          
Джерело 
В УКРАЇНІ ПЕРЕКУПНИКАМ АВТОМОБІЛІВ ПРИЙШОВ КІНЕЦЬ В УКРАЇНІ ПЕРЕКУПНИКАМ АВТОМОБІЛІВ ПРИЙШОВ КІНЕЦЬ Reviewed by марія іваночко on 09:18 Rating: 5