АКТУАЛЬНО

[5]

Рейтинг найбагатших українців (інфографіка)



Олігарх Ринат Ахметов знову зайняв перше місце в топ-100 найбагатших людей України, президент країни Петро Порошенко - на восьмій сходинці рейтингу, передає Панорама з посиланням на виданням «Фокус». Детальніше - в інфографіці РИА Новости Украина.
За даними видання «Фокус», найбагатшим українцем залишається Ринат Ахметов. Його статки сягають 3,1 мільярда доларів.
Як зазначається, Ахметов втратив значну частину своїх активів через бойові дії в Донбасі. За кілька останніх років його статок скоротився в шість разів.
На другому місці в рейтингу екс-глава Дніпропетровської області Ігор Коломойський, його статки оцінюються в 1,4 мільярда доларів.
Аналогічний статок має його партнер по бізнесу Геннадій Боголюбов, в рейтингу він третій.
Як зазначає видання, підприємства Коломойського і Боголюбова в металургійному комплексі важко переносять економічну кризу.
Статок президента України оцінюється 679 мільйонів доларів, він виявився на восьмому місці. Як зазначає видання, в квітні глава держави виявився в центрі скандалу з офшорами, який вибухнув після опублікування документів панамської юрфірми Mossack Fonseca.
За даними видання, в рейтинг увійшли не тільки українські громадяни, а й іноземці, які заробили свій основний капітал на Україні.
Оцінка бізнесу, в тому числі публічних компаній, що котируються на закордонних фондових майданчиках, проводилася за станом на 1 січня 2016 року на рівні 26 гривень за долар. http://bdzhola.com
Рейтинг найбагатших українців (інфографіка) Рейтинг найбагатших українців (інфографіка) Reviewed by марія іваночко on 11:38 Rating: 5