АКТУАЛЬНО

[5]

Скрипка: Україна стане Україною, якщо в центрі Києва з’являться вивіски українською мовою


Для національної самоідентифікації українців важливо, щоб державна мова стала якомога практичнішою у повсякденному житті, наприклад, щоб назви магазинів і ресторанів у містах були саме українською.
Таку думку в інтерв’ю висловив легендарний український рок-музикант, лідер гурту “ВВ” Олег Скрипка, пише varota.com.ua з посиланням на rbc.ua.
“Якщо раніше вивіски були російською мовою, зараз – англійською. А чим ближче до центру, тим менше назв на кириличній основі”, – наголосив співак.
На думку Скрипки, це доводить той факт, що ми прагнемо стати частиною Європи, але в такій ситуації Україна не самоствердиться як країна.
“Більшість людей не звертають увагу на такі прості речі. Так, написи російською зникли, але й українських не стало більше. Україна стане Україною, якщо тут, у центрі Києва, з’являться вивіски українською мовою”, – вважає музикант.
Окрім цього, співак вважає, що сьогодні українська вишиванка вже стала світовим трендом.
“Нещодавно був у США і відвідав декілька магазинів. Шокований тим, що найяскравіші моделі в деяких бутиках – українські вишиванки. Вони стали світовим мейнстрімом”, – заявив фронтмен “ВВ”.
Скрипка: Україна стане Україною, якщо в центрі Києва з’являться вивіски українською мовою Скрипка: Україна стане Україною, якщо в центрі Києва з’являться вивіски українською мовою Reviewed by марія іваночко on 07:47 Rating: 5