АКТУАЛЬНО

[5]

“Гірке” довголіття


Користь від їжі, приправленої чим-небудь остреньким, є
Багато народів взагалі єприхильниками такої їжі. Гіркіприправи у великій кількості входять до їх національних страв, створюючинепередаваний гастрономічнийколорит, повідомляє Segodnya
А нещодавно з’ясувалося: гостра їжапри регулярному її вживанні здатнапродовжувати життя! Правда, поки незрозуміло, які конкретно присутні в спеціях біоактивні речовинивиявляються настільки корисними.Китайські вчені з Національного центру контролю і профілактики захворювань впродовж семи років відстежували раціонпівмільйона (!) своїх співвітчизників.
І зробили висновок: ті, хто воліє не прісну, а гостру їжу, гинуть від респіраторних і онкологічних захворювань, а також ішемічної хвороби на чотирнадцять відсотків рідше. Вониж менше схильні до інфекцій. При цьому неважливо, чи великі у людей доходи, де вони живуть – в селі або місті, жінка це чи чоловік. Також, виходячи з спостережень китайців,шанувальники гострого перцю мають схильність до поїдання червоного м’яса, алкоголю і куріння.

“Гірке” довголіття “Гірке” довголіття Reviewed by марія іваночко on 09:25 Rating: 5