АКТУАЛЬНО

[5]

Канада продала першу партію свіжого повітря жителям китайської столиці


Песчаная буря в Пекине
Фото: EPA/UPG
Жартівливий проект обернувся прибутком
Канадська компанія успішно продала в Пекіні партію балончиків зі свіжим повітрям, повідомляє агентство Интерфаксз посиланням на американський телеканал NBC
За словами представників керівництва компанії, цей проект почався як жартівливий, однак перша партія швидко розійшлася серед споживачів китайської столиці.
"Ми продали все, і тепер велика кількість людей хоче поширювати нашу продукцію, - сказали в компанії. - Якісне повітря, як і бутильована вода, - цей сегмент промисловості зростає, оскільки люди відчувають різницю".
Повітря, яке канадці продають у Китай, запомповують у Скелястих горах, зазначає NBC.
Як уточнює газета The Daily Mail, спочатку компанія Vitality Air продавала на eBay пакети з повітрям за $0,99. Тепер залежно від обсягу вартість пляшки доходить до $46. Це еквівалентно 400 юаням, що у 200 разів дорожче від пляшки мінеральної води, яка коштує близько 2 юанів.
Нагадаємо, влада Пекіна вперше ввела найвищий - "червоний" - рівень екологічної тривоги у зв'язку із загрозою сильного смогу з 8 по 10 грудня. Уряд опублікував звернення, яке наказує призупинити всі будівельні роботи і закрити всі школи. Крім того, влада заборонила пересування деяких транспортних засобів.
Через забруднене повітря в КНР щодня вмирають більш ніж 4 тис. осіб.
Теги: экология, Канада, Китай         http://lb.ua/tags/194_kanada.html
Канада продала першу партію свіжого повітря жителям китайської столиці Канада продала першу партію свіжого повітря жителям китайської столиці Reviewed by марія іваночко on 19:42 Rating: 5