АКТУАЛЬНО

[5]

УВАГА! НАДВАЖЛИВО! ЩО ЗАГРОЖУЄ ТИМ, ХТО ЖИВЕ НЕ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ


Цього року Кабмін прийняв постанову, згідно з якою питання реєстрації місця проживання громадян були передані у відання місцевих органів влади – раніше ними займалася Державна імміграційна служба. Сообщает http://www.replika.in.ua

Тепер ті, хто проживає не за місцем своєї реєстрації більше 30 днів, зобов’язані реєструватися на новому місці. В іншому випадку, вам може загрожувати попередження або штраф, який поповнить місцевий бюджет, пише de-facto.cc.

Взагалі тут дуже складно визначити, хто прописаний, а хто ні. Ось якщо самі визнаєте – тоді так, можуть покарати. А якщо сказати, наприклад:

«Так, я прописаний в Дніпрі, але працюю в Києві і кожен день їжджу додому на попутках», буде складно довести зворотне. Та й воно того не варто – через 17 гривень штрафу ніхто не буде проводити розслідування і з’ясовувати, де ви живете, вважає юрист Олександр Плахотник.

Для реєстрації потрібен документ, наприклад, договір оренди житла або право власності на квартиру. Крім того, в центр адміністративних послуг потрібно принести оригінал паспорта того, хто реєструється і того, хто володіє житлом. Чоловікам також доведеться показати військовий квиток.


УВАГА! НАДВАЖЛИВО! ЩО ЗАГРОЖУЄ ТИМ, ХТО ЖИВЕ НЕ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ  УВАГА! НАДВАЖЛИВО! ЩО ЗАГРОЖУЄ ТИМ, ХТО ЖИВЕ НЕ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ Reviewed by марія іваночко on 18:12 Rating: 5