АКТУАЛЬНО

[5]

Балчун подав у відставку з поста голови "Укрзалізниці" – Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що пропонує призначити тимчасовим виконувачем обов'язків голови ПАТ "Укрзалізниця" першого заступника міністра інфраструктури України Євгена Кравцова замість Войцеха Балчуна, який подав у відставку.


Балчун вирішив піти у відставку самостійно, заявив Гройсман 
Фото: Войцех Балчун / Facebook

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 9 серпня заявив, що голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун подав у відставку, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Ми повинні розглянути кадрові питання і розглянути заяву про відставку голови "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна", – сказав прем'єр.

За словами Гройсмана, тимчасовим виконувачем обов'язків голови "Укрзалізниці" має стати перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов. "Ми одразу повинні оголосити конкурс на пошук найкращого кандидата", – додав глава уряду.

За словами прем'єра, Балчун залишиться радником голови правління ПАТ "Укрзалізниця". Гройсман також заявив, що Балчун вирішив піти у відставку самостійно і мотивував це особистими обставинами.

Кабмін затвердив кандидатуру польського менеджера Балчуна на посаду голови "Укрзалізниці" 20 квітня 2016 року. 1 червня 2016 року з ним підписали контракт.

15 червня 2017 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що в "Укрзалізниці" немає законного керівника, тому що строк дії контракту Балчуна закінчився 5 червня.

Директор "Укрзалізниці" з правових питань Андрій Омельченко назвав контракт із головою правління Войцехом Балчуном автоматично пролонгованим до 5 червня 2019 року, оскільки жодна зі сторін не заявила про його розірвання.

8 липня Балчун заявив, що хотів би перепідписати контракт, хоча попередня угода продовжує діяти.

20 липня Омелян висловив сподівання, що найближчим часом керівництво "Укрзалізниці" зміниться. На його думку, команда менеджерів компанії потребує "повної заміни".

4 серпня видання "Українська правда", посилаючись на документ, який потрапив у розпорядження редакції, повідомило, що генпрокурор Юрій Луценко звернувся до прем'єр-міністра з проханням не продовжувати контракту з Балчуном.


Балчун подав у відставку з поста голови "Укрзалізниці" – Гройсман Балчун подав у відставку з поста голови "Укрзалізниці" – Гройсман Reviewed by марія іваночко on 13:24 Rating: 5