АКТУАЛЬНО

[5]

Ювілей Софії Ротару: цікаві факти про співачку

Найцікавіше про співачку

Софія Ротару – одна з найвідоміших зірок вітчизняної естради. І сьогодні їй виповнюється 70 років. В її скарбничці понад 500 пісень, величезна кількість фанатів всіх віків, кілька дуже поважних нагород. Її кар'єра і життя не завжди були простими, але вона все одно зуміла подолати всі труднощі. І в ювілей Софії Ротару ми вирішили написати цікаві факти з її життя.

Ювілей Софії Ротару: цікаві факти

День народження Софії Ротару можна відзначати двічі.
Звісно, 7 серпня – це правильна дата народження Софії Михайлівни, а ось в паспорті неправильна – 9 серпня.

Співати "душею" Софія Ротару навчилася завдяки сліпий сестрі.
Співачка народилася в селі Маршинці Чернівецької області. Батько Софії Михайлівни мав прекрасний музичний слух і грав на декількох інструментах. А послухати домашні концерти молодої співачки сходилися всі сусіди. Але справжня любов до творчості співачки з'явилася завдяки її старшій сестрі, яка через хворобу втратила зір. Вони разом слухали радіо, запам'ятовували пісні, і потім співали їх. До речі, саме старша сестра Зіна, навчила Софію Ротару російській мові.

Складності з ім'ям
Так як Софія Ротару народилася в селищі, яке раніше входило до складу Румунії, з прізвищем родини відбувалися постійна плутанина. Так, наприклад, батько Софії у військкоматі значився як Ротарь. До речі, у фільмі "Червона рута", у Софії Михайлівни значиться саме таке прізвище. А залишити своє прізвище співачці порадила ознаки Едіта П'єха.

Саме чоловік обрав Софію Ротару, а не навпаки
Здавалося б, що саме знамениті та багаті мають обирати собі пару. Але в цьому випадку все було зовсім навпаки. Молодий хлопець, на ім'я Анатолій Євдокименко, поки був в армії, побачив свою землячку в одному з журналів. І він вирішив, що по поверненню, у що б то не стало, він повинен знайти її. Так і сталося. До речі, саме її майбутній чоловік познайомив Софію Михайлівну з естрадним оркестром, адже раніше вона співала тільки під класичні інструменти.
Але, в 2002 році трапилася трагедія, чоловіка Софії Михайлівни вразив інсульт. Співачка відразу ж перериває всі гастролі і летить в лікарню, де Анатолій гине прямо на руках у своєї дружини.

Нагадаємо, що сьогодні 70-річний ювілей Софії Михайлівни Ротару.



Ювілей Софії Ротару: цікаві факти про співачку  Ювілей Софії Ротару: цікаві факти про співачку Reviewed by марія іваночко on 12:59 Rating: 5