АКТУАЛЬНО

[5]

Донецьк та Луганськ братимуть штурмом: назвали точні дати


Експерт додав, якщо росіяни будуть діяти, як зараз, вводити під виглядом бойовиків "іхтамнема", то ми їх будемо ліквідувати. Фото: radiosvoboda.org

Ініціативи влади з АТО і війні на Донбасі - ознаки підготовки масштабної військової операції зі звільнення окупованих територій. Також Захід введе санкції проти Росії і дасть Україні летальну зброю.

Про це розповів військовий експерт Олексій Арестович, передає "Апостроф"розповідає https://gazeta.ua

"На мою думку, прийняли рішення про військове вирішення проблеми Донбасу. В кінці цього року або 2018-го ми братимемо штурмом Донецьк і Луганськ. Перед цим ми запропонуємо мирну і довгу програму реінтеграції, але Росія це не прийме. Зараз президент України Петро Порошенко з'їздить до президента США Дональда Трампа і отримає схвалення цих планів. Мабуть, домовиться про невтручання або про пряму допомогу в разі переходу Росією червоних ліній. Якщо росіяни почнуть вводити війська, то їм кінець - весь світ це побачить. Якщо вони почнуть масштабну операцію із застосуванням авіації і ракетних комплексів, то Європа не допустить, щоб по країні, де розташовані атомні станції, завдавали ракетних ударів - їм не потрібні кілька Чорнобилів. Вони введуть санкції проти Росії і дадуть нам летальну зброю", - каже Арестович.

Експерт додав, якщо росіяни діятимуть як зараз, вводитимуть під виглядом бойовиків "ихтамнет", ми їх ліквідовуватимемо.

"Якщо ми завтра візьмемо Донецьк і Луганськ, за два роки до початку виборчої кампанії Порошенка, проявляться всі недоліки, які виникнуть у процесі реінтеграції Донбасу. Якщо провести звільнення Донбасу за рік до виборчої кампанії, то до моменту виборів буде тільки ейфорія від наших прапорів над Луганськом і Донецьком", - додає Арестович.

На думку війського експерта, Петро Порошенко і секретар РНБО Олександр Турчинов почали спільну кампанію, оскільки є узгоджена позиція еліти щодо проведення цієї операції. Зараз почали корегувати чинне законодавство під майбутню операцію. Під час її проведення потрібні три дні, щоб все стало зрозуміло на нашу користь. Але необхідно створити міжнародні умови, дочекатися відповідних умов у Росії - сильних протестів. І в листопаді розпочати операцію і змусити Путіна програти вибори.


Основною філософією законопроекту про відновлення державного суверенітету України є деокупація та повернення територій. Про це заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи і віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook. Розпочали засідання робочої групи з доопрацювання законопроекту "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганськоі областей Украіни". В ній беруть участь керівники фракцій коаліції, депутати, які активно працюють над проблематикою захисту нацбезпеки й оборони та деокупації Донбасу, секретар РНБО Олександр Турчинов, радник президента.



Донецьк та Луганськ братимуть штурмом: назвали точні дати Донецьк та Луганськ братимуть штурмом: назвали точні дати Reviewed by марія іваночко on 16:33 Rating: 5