АКТУАЛЬНО

[5]

Візовий режим з Росією: Павло Клімкін запропонував інший варіант


Візи – відживають, але на кордоні з Росією потрібен контроль в’їзду. Для цього можна створити інтернет-платформу, на якій росіяни будуть попереджати про прибуття в Україну.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Інтерфакс-Україна.


– Візи насправді відживають, вони відходять. По-перше, ми тепер звикли до біометричних паспортів і повинні перейти до того, що люди їздять тільки за біометричними паспортами. Другий момент, який для мене важливий – ось ви їдете в багато країн і потім заходите в інтернет і говорите: Я через 5 днів їду – ось так, насправді і російські громадяни повинні їхати в Україну, необхідно створити відповідну платформу і контролювати в’їзд, так щоб це не було абсолютно неконтрольовано, – розповів про ідею Павло Клімкін.

Міністр сказав, що на розробку такої платформи піде кілька місяців, а потім її потрібно протестувати.

– Наша мета повинна бути простою – закрити кордон, але таким способом, щоб це був не політичний заклик, а щоб кордон був закритий і щоб це не зашкодило українцям, – додав дипломат.

За словами Павла Клімкіна, візи з Росією також можуть ускладнити життя жителям Криму, які не зможуть легко приїжджати до власної країни.


Візовий режим з Росією: Павло Клімкін запропонував інший варіант Візовий режим з Росією: Павло Клімкін запропонував інший варіант Reviewed by марія іваночко on 23:11 Rating: 5