АКТУАЛЬНО

[5]

РОЗЕНКО зробив нову заяву про підвищення пенсійного віку


Павло Розенко, віце-прем’єр України, заявив про те, що перш ніж говорити про підвищення пенсійного віку в країні, необхідно реально збільшити тривалість життя громадян.

Під час прес-конференції Розенко зазначив, що діючі в Україні параметри є оптимальними, — жінки виходять на пенсію у віці близько 60 років, а чоловіки рівно 60 років. «Поки я не бачу можливостей для коригування віку без збільшення тривалості життя в країні. У чоловіків вона в середньому становить 65 років», — підкреслив віце-прем’єр. На його думку, поки що навіть немає сенсу вступати в подібні дискусії, оскільки для початку необхідно провести дуже серйозні реформи, а також збільшити тривалість життя. Нагадаємо, що в січні був оприлюднений новий проекту меморандуму з МВФ, згідно з яким уряд України має провести пенсійну реформу до кінця березня.

У меморандумі йдеться про те, що необхідно поступово підвищувати пенсійний вік у країні. Для жінок він повинен бути збільшений до 63 років, втім, як і для чоловіків. У МВФ пропонують підвищувати пенсійний вік для чоловіків на чотири місяці щорічно, а для жінок – на шість місяців щороку.



РОЗЕНКО зробив нову заяву про підвищення пенсійного віку РОЗЕНКО зробив нову заяву про підвищення пенсійного віку Reviewed by марія іваночко on 09:12 Rating: 5