АКТУАЛЬНО

[5]

Повне одужання від раку та інших хвороб: Наймолодший в Україні доктор наук зробила сенсаційне відкриття (відео)

Наймолодшій в Україні доктору наук, старшому науковому співробітнику в Інституті молекулярної біології та генетики в Києві Ользі Броварець пророкують Нобелівську премію. Про неї пишуть найвідоміші наукові журнали світу. А найсильніші європейські країни запрошують до себе на будь-яких умовах. Але вона лишається вдома. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН, передають Патріоти України.
______ > Не менше вражає відкриття Ольги Броварець, бо дає надію на цілковите одужання від раку та багатьох інших хвороб, до яких призводять мутації. "Від моменту відкриття ДНК ще 1953 року Вотсоном-Криком стало зрозуміло, як можна пояснити появи точкових мутацій. Вони пояснювалися вбудовою неправильних пар. Але яким чином вони утворюються, яка їхня природа, залишалося незрозуміло", - говорить Ольга Броварець.
Організм кожної людини, як відомо, містить 23 пари хромосоми, в кожній хромосомі - молекула ДНК, вона несе всю генетичну інформацію і нагадує скручену спіраль. Якщо цю спіраль розкрутити – видно, що всі пари основ мають чітку геометричну будову. А от пари із мутацією - виглядають інакше, вчені називають їх "горбатими". Як саме їм вдається обманути ДНК, вбудуватися в спіраль, спричинити зміни і хвороби в організмі, досі було білою плямою в науці. Ольга вирахувала закономірність, за якою це відбувається. Усі ці мутації весь час тривають у ДНК, за рахунок чого люди змінюються на краще, розвиваються, пристосовуються до більш складних умов життя. Але водночас мутації викликають і рак, і безліч інших хвороб.
"Молекула ДНК - це молекула, яка несе інформацію про життя. І якщо ми будемо розуміти, як саме буде модифікуватися ця молекула, як відбувається мутагенез, то ми зможемо захищати себе від хвороб", - говорить Володимир Ільченко, директор Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Мова йде про дійсно наукове відкриття світового рівня. Всі обчислення Ольга проводила на потужному комп'ютерному сервері в себе в інституті - його придбали за грантові гроші. Провести експеримент зі спражнім ДНК в Україні немає технічної змоги. Втім американці вже підтвердили всі розрахунки Ольги реальними результатами з лабораторій.


Повне одужання від раку та інших хвороб: Наймолодший в Україні доктор наук зробила сенсаційне відкриття (відео) Повне одужання від раку та інших хвороб: Наймолодший в Україні доктор наук зробила сенсаційне відкриття (відео) Reviewed by марія іваночко on 09:22 Rating: 5