АКТУАЛЬНО

[5]

Аваков пропонує бити електрошокером за адмінпорушення


У мережі з’явився пакет запропонованих главою МВС змін.

Анонсований місяць тому міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе пакет змін у законодавство передбачає розширення повноважень поліцейських щодо застосування електрошокерів та наручників. повідомляєhttp://ua1.com.ua
lПро це написав у своєму Facebook народний депутат Ігор Луценко, розмістивши скани тексту запропонованих змін.
Зокрема, пропонується збільшити максимальний термін адміністративного затримання особи з трьох до 24 годин у випадках, "коли за адмiнiстративне правопорушення передбачено стягнення у вигляді адміністративного арешту".
На думку Ігоря Луценка, у результаті такого нововведення постраждають, насамперед, громадсько-політичні активісти. А поліцейські отримають "додатковий час для фальсифікації доказів".
Також поліції можуть дозволити застосовувати наручники, гумостріли та електрошокери до громадян за "злісну непокору законному розпорядженню або вимозі". Понад те – поліцейські зможуть застосовувати наручники за одну лиш підозру в адміністративному правопорушенні.
Окремо Луценко звертає увагу на обставини, за яких поліція зможе задіювати електрошокери:
"Пропонується дозволити поліції застосовувати електрошокери для "припинення інших правопорушень". Тобто в тому числі адміністративних. Відкрийте цей радянський пережиток – КупАП – на будь-якій сторінці. Зрозумійте, що там крім топтання по газонах ще багато такої ж єрунди, і усвідомте, що за все це можна буде отримати заряд струму", – наголошує політик.
Водночас, Ігор Луценко висловлює підозру, що редакція запропонованих змін не остання. Нардеп переконаний – у МВС і Національній поліції хочуть прописати так званий "принцип безперервності роботи поліцейського". На його думку, це призведе до узаконення загонів "анонімних" поліцейських, які нібито у "післяробочий час" виконуватимуть брудну роботу без жетонів і відеокамер на грудях.

_______
Загрузка...
Загрузка...
Аваков пропонує бити електрошокером за адмінпорушення Аваков пропонує бити електрошокером за адмінпорушення Reviewed by марія іваночко on 19:45 Rating: 5