АКТУАЛЬНО

[5]

Вічна пам'ять Герою: Хлопець із Закарпаття ціною свого життя врятував дитину з-під обстрілу у зоні АТО (фото)

31-річний будівельник встиг принести дівчинку до укриття, але сам трагічно загинув - осколок потрапив у спину
Фото: "Фейсбук"
Будівельник із Закарпаття Віктор Брензович ціною власного життя врятував дитину під час обстрілів в зоні АТО. Про це ужгородський військовослужбовець 128-ї ОГПБ Іван Белецький пише на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.
"Віктор Брензович поїхав на будівельні роботи в село Первомайське, яке розміщене під Донецьком, ще перед війною. Важкі бої не злякали хлопця, і він залишився допомагати місцевим жителям і 93-й бригаді", - написав Белецький.
До початку одного з обстрілів маленька Настя з мамою були недалеко від дому. Артилерія підступних терористичних покидьків вдарила по вулиці. Маму контузило, відкинувши від доньки, а дівчинка стояла в сльозах посеред двору, навколо якого падали міни важкого калібру.
Віктор, почувши з укриття у сусідньому будинку плач дівчинки, вибіг її рятувати. "Хто відчував поряд приліт артилерії, той особливо розуміє його героїзм", - пише Белецький. Вхопивши Настю на руки, він побіг до найближчого підвалу. Ввійти в двері не встиг, великий осколок розрізав його спину. Віктор загинув, але врятував дитину.
Жителі вулиці повідомили маму Віктора, яка живе у Великих Лазах Ужгородського району, про смерть сина, і попросили дозволу поховати його, як героя їх краю, в селі Первомайське. Мама дала згоду. Ховали закарпатця воїни 93-ї бригади.
"Пізніше від контузії та психологічної травми померла і мама Насті. Тепер дівчинці, як і всім жителям поряд з їх позиціями, допомагають бійці 128-ї бригади. Повага до вихідців з Закарпаття тут особлива. І підняв її простий хлопчина, що жив в бідній закарпатській хатині в селі Великі Лази", - пише Белецький.
"Хочеться зробити Героя відомим. Прикладом для кожного", - додає він. Вічна пам'ять!

Мама Віктора тримає цю історію в собі. І все, що в неї залишилось - це фото сина на стінах в її кімнаті.
Загрузка...
Загрузка...
2 Блок 3 Банерна мережа
Вічна пам'ять Герою: Хлопець із Закарпаття ціною свого життя врятував дитину з-під обстрілу у зоні АТО (фото) Вічна пам'ять Герою: Хлопець із Закарпаття ціною свого життя врятував дитину з-під обстрілу у зоні АТО (фото) Reviewed by марія іваночко on 07:14 Rating: 5