АКТУАЛЬНО

[5]

В українських водійських посвідченнях введуть дві нові категорії


В українських водійських посвідченнях введуть дві нові категорії
У водійських посвідченнях нового єврозразка виключать деякі колишні категорії, але при цьому додадуть нові. Зокрема, в нових правах, які почнуть видавати в Україні з 2017 року, з'являться дві нові категорії: АМ і А2.
Категорія АМ надасть право на управління двоколісними або триколісними транспортними засобами (ТЗ) з максимальною швидкістю не більше 45 км / год. А ось категорія А2 дозволить їздити на мотоциклах, потужністю не більше 35 кВт (48 к.с.), а співвідношення потужність / вага яких не вище 0,2 кВт (0,27 к.с.) / 1 кг.
При цьому в правах єврозразка буде виключена нині існуюча категорія Т, що дозволяє в Україні управляти трамваями і тролейбусами.
Крім цього, з 2017 року дещо зміниться максимально допустимий вік для отримання певних категорій прав. Зокрема, буде складніше отримати право управляти коштами (категорія А) - зараз такі права можуть отримати особи у віці 16 років, а через 2 роки - тільки з 20 років.
Схожа ситуація з вантажівками категорії С - нині скоринки отримують в 18 років, а будуть з 21 року; з вантажівками, які експлуатуються з причепами СЕ - зараз з 19 років, а буде з 21 року, з автобусами і ТЗ з причепами (категорії D і DE) - нині з 21 року, а буде з 24 років.
Але чи стануть більш лояльними вимоги до віку тих, хто управляє легковими і легкими вантажівками з причепами (категорія BE і С1Е) - зараз такі права можна отримати з 19 років, а з 2017 року - з 18 років.
Нагадаємо, що введення прав єврозразка передбачено планом імплементації Директиви 2006/126 / EC Європейського Парламенту та Ради від 20 грудня 2006 року про водійських посвідченнях, який був затверджений розпорядженням Кабіна України №114 від 18.02 2015 року. Нові права також будуть відрізнятися від нинішніх меншим терміном дії.
Додамо, про введення нових документів говорилося ще в середині 2014 року.
http://www.infoportal.pp.ua/
Загрузка...
/center>
Загрузка...
2 Блок 3 Банерна мережа
В українських водійських посвідченнях введуть дві нові категорії В українських водійських посвідченнях введуть дві нові категорії Reviewed by марія іваночко on 20:56 Rating: 5