АКТУАЛЬНО

[5]

"Якщо бойовики порушать слово і перейдуть Сіверський Донець, українці готуються силоміць повернути свої позиції. А, може, й піти далі?" - Цаплієнко

Стереотип про Станицю Луганську як місце, де чекають на "русскій мір", руйнується після недовгого спілкування з місцевими мешканцями. Більшість займає нейтральну позицію "ми-за-мир". Є такі, хто називає бойовиків "нашими мальчиками, которые нас защищают".
Фото:Fаcebook
"У Станиці наші й "сепари" ледь не дивляться один одному у вічі. Від українського блок-посту до "сепарського" півтори сотні метрів." Про це пише у своєму Facebook журналіст Андрій Цаплієнко, зазначають Патріоти України, продовжуючи:
Міст через Сіверський Донець - їхній. Згідно з Мінськом, ми маємо прибрати бетонні плити і відійти на кілька сотень метрів назад. Вони - за річку. Дехто називає це «зрадою» та «відступом». Дехто - «успіхом мирного процесу» та «початком кінця війни».
Стереотипне уявлення про Станицю Луганську як місце, де чекають на «русскій мір», руйнується після недовгого спілкування з місцевими мешканцями. Більшість з них, звісно, займає нейтральну позицію «ми-за-мир». Бояться невизначеності майбутнього. Є такі, хто називає бойовиків «нашими мальчиками, которые нас защищают».
Вони будуть лише раді, якщо «сепари» стануть там, де зараз стоять українці. Але вражає кількість й тих, хто проти відведення військ. «Якщо ви будете відходити», - каже Наталя Журбенко військовим, - «то ми ляжемо перед гусянками. Бо й так, й так нам смерть». Наталя залишила Луганськ, і тепер їй нема куди відступати. На відміну від військових.
Зупиняємо жінку на вулиці. «Що ви думаєте про відведення українських військ?» Вона просить вимкнути камеру і каже: «Я бачила, як все починалось. І в Станиці, і в Луганську. Понаїхала сила-силенна «руссо-туристо». В мене ж сестра в Росії, я їхній акцент добре знаю. І я казала сестрі «Ваші приїхали, буде війна». Сестра лише сміялася. Теперь я боюсь, що коли Україна відійде, сюди прийдуть бандити. Боюсь за себе. Боюсь за дітей».
Мало хто вірить, що бойовики дотримуються слова. Люди знають - як буде команда з Москви, «сепари» заповнять вакуум української влади, а Путін лише радісно підстрибне, як капосний Дуремар, і заявить стурбованим європейцям: «А я тут ні при чому!».
Та поспілкувавшись з військовими, я збагнув, що й вони це розуміють. Чудово розуміють! Так, якщо буде наказ, армійці відійдуть. Та ось зараз неподалік від лінії фронту 28-ма бригада проводить навчання з форсування водних перешкод. А це означає одне: якщо бойовики порушать слово і перейдуть Сіверський Донець, українці готуються силоміць повернути свої позиції. А, може, й піти далі?
http://patrioty.org.ua
Загрузка...
/center>
Загрузка...
2 Блок 3 Банерна мережа
"Якщо бойовики порушать слово і перейдуть Сіверський Донець, українці готуються силоміць повернути свої позиції. А, може, й піти далі?" - Цаплієнко "Якщо бойовики порушать слово і перейдуть Сіверський Донець, українці готуються силоміць повернути свої позиції. А, може, й піти далі?" - Цаплієнко Reviewed by марія іваночко on 16:03 Rating: 5