АКТУАЛЬНО

[5]

Порошенко, Яценюк і Гройсман - це три людини, які зруйнували життя кожної української родини - Тимошенко. ВІДЕО

Окружний адміністративний суд м. Києва повинен ухвалити законне правове рішення, відповідно до якого буде скасовано незаконну постанову Кабінету Міністрів України, якою було встановлено єдину ціну на газ, через що відбулося кількакратне зростання тарифів для населення (газ, гаряча вода і централізоване опалення).
Як повідомляє власний кореспондент UAINFO, перед початком засідання лідер «Батьківщини» в інтерв'ю журналістам заявила, що необхідно якнайшвидше скасувати незаконну урядову постанову.
«Зараз розпочинається чергове судове засідання по розгляду незаконності встановлення ціни на газ постановою Кабінету Міністрів Володимира Гройсмана», - сказала Юлія Тимошенко перед початком чергового судового засідання.
«Гройсман встановив завищену ціну на газ. Це незаконно, необґрунтовано і недопустимо. Ця ціна складає 285 доларів за тисячу кубометрів, хоч максимальна ціна на український газ для населення - має складати 85 доларів», - акцентувала Юлія Тимошенко і додала, що через підвищення вартості газу, як наслідок зросли тарифи на централізоване опалення, гарячу воду та на побутовий газ.
«В основі всіх тарифів закладено ціну на природний газ і Гройсман, всупереч закону, відповідною постановою Кабміну, встановив ціну на газ, перевищивши свої повноваження», - сказала вона.
Тимошенко наголосила, що максимальна ціна на газ має бути не вищою за 85 доларів, вона включає все: і прибуток, і розвиток галузі, і транспортування, і всі податки, повністю все.
"Це максимальна ціна, яку можна ставити на український газ. З людей просто незаконно знімають гроші", - додала лідер "Батьківщини". 
Юлія Тимошенко також сказала, що урядова розстрочка на комунальні платежі є принизливою для населення. «Гроші будуть у людей вирвані. Це цинізм і ницість», - обурилась політик.
«Розпочинається опалювальний період, і люди отримають платіжки за тепло вдвічі більші, ніж в минулому році. І це політика Порошенка і Гройсмана, продовження справи Яценюка. Ці три людини, по суті, зруйнували життя кожної української родини. Ми не можемо це просто так залишити. Ми робимо останню спробу - добитися чесного рішення суду, тому що уряд незаконно вчинив, піднявши ціну на газ, а потім на тепло і на гарячу воду», - обурилася Юлія Тимошенко.
Тимошенко додала, що скасувати постанову Гройсмана можна або рішенням суду, або рішенням президента. Але, як наголосила лідер партії, «президент не хоче це робити, тому що це - їхня з урядом спільна політика».

_______
Загрузка...
Загрузка...
Порошенко, Яценюк і Гройсман - це три людини, які зруйнували життя кожної української родини - Тимошенко. ВІДЕО Порошенко, Яценюк і Гройсман - це три людини, які зруйнували життя кожної української родини - Тимошенко. ВІДЕО Reviewed by точка зору on 20:22 Rating: 5