АКТУАЛЬНО

[5]

Маленька винахідниця: 13-річна дівчинка розробила "розумний бинт" для важкопоранених

За словами дівчинки, спілкування та співпраця з 19 іншими молодими дослідниками були для неї дуже приємним досвідом.
13-річна винахідниця. Фото: УП.
13-річна Ануска Наікнавер винайшла пристрій, який сповіщає, коли пацієнту потрібно замінити бинт. Вона виграла стипендію Google на 15 тисяч доларів і рік працюватиме за підтримки компанії Lego, йдеться на The Daily Mail. Новину передають Патріоти України.
Орегонська дівчина-підліток винайшла бандаж, співчутливий до вологи, який показує лікареві, коли пацієнту треба змінити пов'язку. Глибокі рани потрібно тримати вологими, щоб вони краще заживали. Нерегулярна зміна бинтів може спричинювати проблеми із загоєнням, тому юна винахідниця протестувала бандаж із мініатюрними моніторами.

>Вони чутливі до рівня вологості і дозволять медичним працівникам визначати, чи потрібно перебинтувати рану, чи ще не час. Ануска створила датчики, видрукувавши фрактальні моделі з використанням чорнил із наночастинками графена. Ці частинки визначають, коли знижається рівень вологості. Дівчина стала наймолодшою здобувачкою гранту Google. Вигравши конкурс компанії Lego Education Builder Award, вона також отримала стипендію та поїздку в штаб-квартиру компанії у Данію.
Загрузка...

Загрузка...
2 Блок 3 Банерна мережа
Маленька винахідниця: 13-річна дівчинка розробила "розумний бинт" для важкопоранених Маленька винахідниця: 13-річна дівчинка розробила "розумний бинт" для важкопоранених Reviewed by марія іваночко on 20:18 Rating: 5