АКТУАЛЬНО

[5]

Українка: Хочу повідомити Вам інформацію, яка для нашої сім’ї стала несподіваною і шокуючою


Юрий Романенко
О субсидиях
Прислали сегодня такое письмо на редакционную почту.
Доброго дня!
Хочу повідомити Вам інформацію, яка для нашої сім’ї стала несподіваною і шокуючою.
Ми — кияни, мешкаємо у приватному будинку. Для опалення використовуємо газ. Отримуємо на це субсидію.
Повіривши нашому Уряду, керманичі якого запевняли нас, що треба економити, не випалювати весь субсидійний газ, бо ж зекономлені кошти перейдуть на наступний опалювальний період, економили. Враховуючи, що зима була теплою і ми також не «перегрівалися» вдома, дітки (а в нас двоє — 5 років і 10-ти місяців) ходили в светриках, економили і на приготуванні їжі, і на підігріві води («Скільки тої зими!»), наекономили майже більше двох тисяч. Тому що раптом наступна зима буде лютішою, а в нас — запас коштів на газ. Оплачуємо ми за газ в особистому кабінеті «Київгазенерджі». Яким же здивуванням і шоком було для нас, коли минулого тижня відкрили кабінет, а там — відмінусовано суму субсидії у розмірі майже двох тисяч гривень!

По телебаченню багато говорили, що кошти, що залишились із субсидій споживачів на рахунках Теплокомуненерго, які забезпечують центральне опалення, повернуть у держбюджет, а, мовляв, часників ніхто чіпати не буде, бо це ж їхня особиста справа, скільки газу використовувати. Виявилось, що особистою справою це було … до 23 серпня 2016 р.
А тоді Кабмін, очевидно, у муках, рахуючи, де ж ще обібрати статки людей для бюджету-2017 чи латання дірок 2016-го, прийняв 23 серпня 2016 р. Постанову № 534, яка дуже мило називається «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання) та послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення», якою забезпечив собі можливість просто вкрасти зекономлені субсидійні кошти з особових рахунків приватних домогосподарств, залишивши нам еквівалент коштів, рівний 100 кубометрам газу. І це при тому, що на опалення знизили соціальні норми- з 7 кубометрів до 5,5 на квадратний метр площі і пільгову ціну на газ (як раніше на 200 кубометрів щомісячно) скасували. У нас же ринкові ціни!Все чесно, олігархіине будуть махлювати! А Уряду, виявляється, можна!
От вам і зекономили, «наенергоефективніли». А як же п. 1 «ПОЛОЖЕННЯ про порядок призначення та надання населенню
субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. N 848 (із змінами) який говорить «Субсидія є безповоротною…»
Цікавіше всього те, що Рева і його заступники, які кричали: «Люди, не спалюйте газ, це ж ваші гроші на наступний опалювальний період!» чомусь з екранів телевізорів про свої нововведення ані пари з вуст. Тому пишу Вам, бо ж і у Вас є співробітники, родичі, знайомі, що мешкають у приватних будинках, та може вони про таку новину ще не знають. Та й решта, хто не користується особистими кабінетами для розрахунків по газу і не бачить всієї «картинки» нарахувань і «списань» коштів.
І головне — хто контролює, зі скількох рахунків споживачів, яку кількість коштів списали, чи правильно провели розрахунки субсидій, що підлягають поверненню?. Бо коли я надіслала листа електронною поштою до «Київгазу», мені відповіли, що треба робити офіційний запит. А в Дніпровському районному управлінні праці та соціального захисту населення м. Києва відповіли, що не мають до цього жодного стосунку, хоча відповідно до п. 8 вищезгаданої Постанови Уряду: «За результатами розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидій, що підлягає поверненню до бюджету, надавач послуги складає акт розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидій у трьох примірниках, один з яких залишає у себе, а два інших подає до 1 вересня до структурного підрозділу з питань фінансів та до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у мм. Києві і Севастополі держадміністрацій…». Та й взагалі відповідно до п. 3. Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій…» «Призначення субсидій та контроль за їх цільовим використанням здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у містах Києві і Севастополі держадміністрацій, …»
От і виходить, що неймовірно велика сума коштів, яка буде знімається з рахунків споживачів-субсидіантів, буде на «сумлінні» Кабміну і надавачів послуг газу і електроенергії (бо така сама ситуація і для тих, хто опалює житло електроенергією», а яке це сумління, сумнівів не викликає ні в кого.
Дуже зручні «Деякі питання…» Кабміну, прийняті 23 серпня 2016 р. стали черговою зручною можливістю для розгулу корупції і «договірняків» між можновладцями та олігархами.
А найсмішніше (читай: сміх крізь сльози) те, що весь народ України, що мешкає у приватних будинках, став соучасником цієї корупційної схеми.
З повагою, Томіна Наталія Миколаївна. 063-563-67-90.
Ответ: А мы не стали соучастниками этой схемы, мы самостоятельно утеплились, отказались от газа, не оформляли субсидии и эту зиму будем сидеть в тепле и не париться по поводу «плохого уряда». Нужно думать своей головой и тогда вы будете теплые и счастливые. А народу Украины, который хочет халявы, которую оплачивают те, кто зарабатывают деньги, мы желаем успехов, здоровья, хорошего настроения и, самое главное, начать смотреть на жизнь реалистично и не ждать с моря погоды. Решайте свои проблемы самостоятельно и будет вам счастье.
Загрузка...
/center>
Загрузка...
Українка: Хочу повідомити Вам інформацію, яка для нашої сім’ї стала несподіваною і шокуючою Українка: Хочу повідомити Вам інформацію, яка для нашої сім’ї стала несподіваною і шокуючою Reviewed by марія іваночко on 09:34 Rating: 5