АКТУАЛЬНО

[5]

Лещенко просить НАБУ перевірити його купівлю квартири



Депутат від БПП Сергій Лещенко закликав Національне антикорупційне бюро і Національне агентство із запобігання корупції перевірити купівлю ним квартири в центрі Києва.
Про це сам він пише у середу в Facebook.повідомляєУкраїнська правда
"Антикорупційна діяльність була сенсом мого життя останні 16 років. Тому, у зв’язку з публічним резонансом довкола ситуації з придбанням мною житла, вважаю за необхідне зробити цю заяву", – наголосив депутат.
"Як народний депутат та публічний політик вважаю за принципове прозвітувати перед суспільством у належний спосіб. Звертаюся із закликом до НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбання мною житла", – написав Лещенко.
Він наголошує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України.
"На термін такої перевірки заявляю про складання повноважень члена правління політичної партії ДемАльянс, до якої нещодавно долучився, аби не створювати підгрунтя для політичних спекуляцій", – зазначив депутат.
У свою чергу член партії ДемАльянс Мустафа Найєм повідомив, що правління партії розглянуло рішення Лещенка і висловило підтримку рішенню колеги звернутися до НАЗК і НАБУ з проханням провести перевірку придбання ним житла та оприлюднити її результати.
"На час проведення перевірки Сергій не братиме участі в роботі керівних органів партії. Це офіційне рішення правління партії", – відзначає Найєм.
"Вимоги нашої партії про прозорості та підзвітності політиків перед суспільством стосуються всіх без винятку. Це стосується і Сергія, який вносив і продовжує вносити вагомий внесок в боротьбу з політичною корупцією в країні. Сподіваємося в найкоротші терміни отримати вичерпну і остаточну відповідь з цього питання від НАБУ і НАЗК", - резюмується в коментарі.
Як повідомлялося, народний депутат Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратних метрів у новобудові в центрі Києва.
Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження за часів роботи в "Українській правді" й гроші, взяті в борг. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.
"Квартира оформлена на мене, а Настя стане її співвласником після завершення процедури розлучення. В декларації за 2016 рік все це буде відображено", – запевнив він.
Новина викликала бурхливу реакцію в соцмережах.
Фракції "Народний фронт" і Радикальної партії на засіданні парламенту у середу виступили з заявою, в якій закликали Національне антикорупційне бюро перевірити придбання квартири депутатом від БПП.
Лещенко просить НАБУ перевірити його купівлю квартири Лещенко просить НАБУ перевірити його купівлю квартири Reviewed by точка зору on 22:09 Rating: 5