АКТУАЛЬНО

[5]

Томбінський про безвіз: група людей тримає в заручниках всю Україну


Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський стверджує, що до запуску повноцінного електронного декларування Україна не завершить виконання вимог ЄС для скасування віз.
Про це він заявив, під час зустрічі з журналістами, повідомляє кореспондент "Європейської правди".
"Я завжди казав (представникам влади): робіть реформи, а не імітуйте процес!
Ми втратили 8 місяців на створенні НАЗК. Чому? Хто знає. Нам обіцяли, що агентство запрацює ще 8 місяців тому", - пояснив він.
"Наразі досягнути всі елементи, необхідні для скасування віз, окрім питання електронних декларацій. І це питання до України – виконати останній елемент, необхідний для того, щоби отримати безвізовий режим", - наголосив посол.
Томбінський не бачить можливості для ЄС вплинути на цей процес. "Є межа нашого впливу, і якщо дехто хоче нашкодити собі – то що ми можемо зробити?" - поставив він зустрічне питання.
"Невелика група людей тримає заручниками всю Україну, блокуючи запровадження безвізового режиму", - додав він, зазначивши, що з сумом сприймає те, що Україна досі не виконала всі умови та через це досі не отримала безвізовий режим. 
2 Блок 3 Банерна мережа
Томбінський про безвіз: група людей тримає в заручниках всю Україну Томбінський про безвіз: група людей тримає в заручниках всю Україну Reviewed by марія іваночко on 14:58 Rating: 5