АКТУАЛЬНО

[5]

Експерт розкрив сценарій російського вторгнення в Україну


Журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці у соціальній мережі розповів про нещодавню розмову з фахівцем «Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння» Михайлом Самусем. Експерт висловив своє бачення вторгнення Росії на територію України.
Новину передає «Преса України».
За словами Михайла Самуся, є дуже велика ймовірність російського вторгнення на територію української держави. Він повідомив про можливий сценарій розвитку подій:
«1) Вторгнення почнеться з локального наступу ОРДО / ОРЛО. Сили АТО відволікаються на «Лугандонію».
2) Російські війська завдають удару в Маріупольському напрямку і обходять місто. З Криму, в основному, наносяться ракетні та авіаційні удари.
3) У напрямку Одеси - потужна десантна операція. З боку Тирасполя - відволікаючі дії. Все це відтягує на південь значну кількість Збройних Сил України.
4) Головний удар з півночі. З боку Богучара (10-а танкова дивізія, 9 омсбр) і Валуйок (20-я армія, 23 омсбр) в напрямку Полтави та Дніпропетровська.
5) Ще один удар з півночі. З боку Клинців (1 танкова армія, 28 омсбр) в напрямку Києва», - зазначив експерт.
На думку Самуся, ймовірний наступ російських військ може відбутися з 5-18 вересня. Адже, 5 вересня відбудеться саміт Великої двадцятки у Китаї, 18 вересня – вибори депутатів в Держдуму.
Як наголосив експерт, Україні не слід очікувати допомоги зі сторони Заходу, оскільки він зайнятий своїми проблемами.
Нагадаємо, Володимир Жириновський зробив гучну заяву щодо напруженої ситуації між Росією та Україною. За його словами, російська сторона може зробити наступ найближчим часом. Російський депутат оголосив можливий розклад подій, зважаючи на майбутні вибори президента США.
Експерт розкрив сценарій російського вторгнення в Україну Експерт розкрив сценарій російського вторгнення в Україну Reviewed by марія іваночко on 08:29 Rating: 5