АКТУАЛЬНО

[5]

Чиновники розтлумачили особливості ввезення автомобілів з ЄС за зниженим акцизом


Для ввезення вживаних автомобілів за зниженою ставкою акцизу необхідно надати документи про країну походження авто. Про це розповів в.о. заступника голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, передає БізнесЦензор.
Згідно з повідомленням, з 1 серпня набуває чинності закон №1389, згідно з яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, встановлені знижені ставки акцизного податку на вживані легкові автомобілі. На такі авто при їх митному оформленні у 36 графі декларації вказується код пільги "172".
"Норма цього закону поширюється в разі, якщо старий автомобіль ввозиться на територію України не більше 1 рази в рік, і стосується двох категорій осіб: які ввозять легкові автомобілі для власного використання або на користь інших осіб. В інших випадках знижені ставки акцизного податку не застосовуються ", - зазначив Продан. За словами заступника голови ДФС, нормами закону також встановлено, що знижені ставки акцизного податку не застосовуються, якщо легкові автомобілі мають походження або ввозяться з країни, визнаної державою-окупантом і / або державою-агресором по відношенню до України. Продан повідомив, що документами, які підтверджують країну походження товару, сертифікат або декларація про походження товару, засвідчена декларація про походження товару, сертифікат про регіональне найменування товару.
У разі, якщо в документах про походження товару є розбіжності у відомостях про країну походження, декларант або уповноважена ним особа має надати додаткові відомості для підтвердження країни походження товару. Як пояснили в ГФС, додаткові відомості - це відомості, які містяться в товарних накладних, пакувальних листах, відвантажувальних специфікаціях, сертифікатах (відповідності, якості, фітосанітарних, ветеринарних тощо), митній декларації країни експорту, паспортах, технічній документації та інших матеріалах, які можуть бути використані для підтвердження країни походження товару. Якщо ж товари ввозяться громадянами та оподатковуються за єдиною ставкою мита, документи, що підтверджують країну походження товару, не вимагаються.
Крім того, до відомостей про походження транспортного засобу може бути віднесений його ідентифікаційний номер - VIN-код, інформація про який йдеться в технічному паспорті на транспортний засіб і надається виробником транспортному засобу з метою його ідентифікації. Складається він з 17 символів. При оформленні в свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу посадовою особою митниці здійснюється відповідна відмітка про обмеження відчуження транспортного засобу протягом 365 днів з дня його реєстрації відповідно до закону №1389.
Читайте більше тут: http://expres.ua
Чиновники розтлумачили особливості ввезення автомобілів з ЄС за зниженим акцизом Чиновники розтлумачили особливості ввезення автомобілів з ЄС за зниженим акцизом Reviewed by марія іваночко on 22:01 Rating: 5