АКТУАЛЬНО

[5]

Путін не відмовляється від своїх планів стосовно експансії України, – експерт


Путін готується до переговорів / Online.UA
 Росія нагнітає ситуацію на Донбасі, щоб вибити вигідні переговорні позиції на черговій сесії Мінських переговорів, а також напередодні переговорів з Євросоюзом і виборами президента США.
Таку думку сайту "24" висловив політичний експерт Віталій Кулик, коментуючи реальність загрози тотального наступу Росії.
Він нагадав, що за останні дні проросійські бойовики здійснили 360 пострілів із крупнокаліберної артилерії по українським позиціям в зоні АТО. Також відбувається стягування військ, переформатування їх у наступальні підрозділи і з’єднання військових підрозділів РФ на кордоні з Україною. Йде модернізація збройних підрозділів, які знаходяться в Криму, стягнення і ротація російських військовослужбовців на Донбасі.
Росія бряцає зброєю і показує, що вона не відмовляється від своїх планів стосовно експансії України,
– зазначив Кулик.
Водночас, на переконання експерта, ймовірність того, що Росія здійснить фронтальний наступ – невелика. Швидше за все, мова йде про ескалацію для початку нових переговорів.
"Це приурочено до переговорів у Мінську, де розпочалася чергова сесія переговорів. Далі – наприкінці серпня мають відбутися переговори в рамках Нормандської четвірки. У вересні – початок політичного сезону в Україні, коли знову з'явиться можливість внесення змін до Конституції. З України вибивається принципова згода на проведення так званих виборів на окупованих територіях і на конституційні зміни. Петра Порошенка хочуть доламати для прийняття невигідних для держави рішень", – наголосив політолог.
За словами Віталія Кулика, Росія хоче показати, що загроза відновлення війни є, а Україна повинна погодитися на план Москви по реалізації Мінських домовленостей. Прогнози щодо подальшого розвитку подій можна буде робити після завершення перегорів у Мінську.
Треба хоча б вирішити проблему в Мінську. На даний момент заблокований обмін полоненими. Немає просувань в роботі групи – Росія заблокувала будь-які проекти рішень. Якщо буде очевидно, що є спільна позиція ЄС і України, а також адміністрації США, то ми зможемо протистояти цим планам,
– підкреслив Віталій Кулик.
Нагадаємо, польське видання Gazeta Wyborcza опублікувало матеріал, в якому автор не виключає можливості великої війни з Росією.
Джерело: 24 канал
Путін не відмовляється від своїх планів стосовно експансії України, – експерт Путін не відмовляється від своїх планів стосовно експансії України, – експерт Reviewed by марія іваночко on 07:21 Rating: 5