АКТУАЛЬНО

[5]

"Мізерні українські пенсії - це порушення прав людини" - Павловський про ухвалу ЄСПЛ

Нарахування пенсій, розмір яких нижчий прожиткового мінімуму, можна трактувати як зумисне заподіяння шкоди громадянам, пояснює Андрій Павловський.
Ілюстрація:tyachivnews.in.ua
Європейський суд з прав людини своїм рішенням фактично визнав, що мізерні українські пенсії - порушення прав людини. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський, передають Патріоти України.
Він уточнює, що це рішення по справі Петриченко.
"Це стосується в першу чергу тих пенсіонерів, чия пенсія всупереч Конституції менше за прожитковий мінімум. А таких за зізнанням Міністра соцполітики пана Реви в Україні майже 7,5 млн" - роз'яснює Павловський.
"Українські суди при винесені ухвал з соціальних питань повині враховувати рішення ЄСПЛ, - пише експерт. - Шановні пенсіонери, це дає вам шанс захистити своє право на гідну пенсію у судовому розгляді".
Європейський суд із прав людини 12 серпня 2016 року ухвалив рішення у справі "Петриченко проти України", визнавши порушення пункту 1 статті 6 Конвенції "Про захист прав людини і основоположних свобод".
До такого рішення Європейський суд призвів встановлений факт, у зазначеній справі національні суди України не розглянули доводи заявника з прямим посиланням на статтю 46 Конституції України. У цій статті сказано, що розмір пенсії не може бути нижчим від встановленого, у відповідний час, прожиткового мінімуму.
Нарахування пенсій, розмір яких нижчий прожиткового мінімуму, можна трактувати як зумисне заподіяння шкоди громадянам.
"Мізерні українські пенсії - це порушення прав людини" - Павловський про ухвалу ЄСПЛ "Мізерні українські пенсії - це порушення прав людини" - Павловський про ухвалу ЄСПЛ Reviewed by марія іваночко on 17:37 Rating: 5