АКТУАЛЬНО

[5]

У харківського студента діагностували смертельний штам малярії



Харківські лікарі діагностували смертельне захворювання у студента. Згідно з повідомленням Державної санітарно-епідеміологічної служби України, хлопець захворів на тропічну малярію.
Таку новину передає «Преса України».
Випадок тропічної малярії зафіксували у селі Мала Данилівка у Харківській області.
Скарги на погане самопочуття у студента підготовчого факультету Харківської Державної зооветеринарної академії з’явилися ще 30 червня. У хлопця почався сильний головний біль та болі у суглобах, температура тіла до 39 градусів, лихоманка.
Хворого доставили в Обласну клінічну інфекційну лікарню. Згодом лікарі поставили страшний діагноз – тропічна малярія.
«Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що потерпілий 25 червня прибув на підготовчий факультет на навчання до Харківської Державної зооветеринарної академії із Гани. У цій країні є ризик захворіти на тропічну малярію», – повідомили у прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби.
Наразі медики проводять протиепідемічні заходи.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перша в світі вакцина проти малярії була схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (EMA). Це створило умови для остаточної оцінки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), перш ніж препарат можна буде прийняти в країнах, які постраждали від хвороби.
Фармацевтична компанія GlaxoSmithKline оголосила про своє схвалення вакцини на минулому тижні, взявши до уваги схвалення європейських експертів, які в свою чергу опирались на думку вчених, що препарат можна використовувати дітям від шести тижнів до 17 місяців.
Препарат, також відомий як RTS,S, був розроблений спільно з глобальною організацію по охороні здоров’я PATH запобігає малярії, викликаної паразитом Plasmodium alciparum.
Для довідки: малярія - інфекційне захворювання, яке спричинюють найпростіші з роду плазмодіїв (Plasmodium, зокрема 80-90 % випадків смерті припадає на тропічну малярію). Хвороба передається людині при укусах комарів роду Anopheles (так званих «малярійних комарів»). Щороку на малярію хворіють близько 350—500 людей. Згідно зі статистикою, кожні 30 секунд на планеті від даної хвороби помирає 1 людина. 
 http://uapress.info
У харківського студента діагностували смертельний штам малярії  У харківського студента діагностували смертельний штам малярії Reviewed by марія іваночко on 22:58 Rating: 5