АКТУАЛЬНО

[5]

Делегацію РФ в ОБСЄ зловили на брехні


Представник Сполучених Штатів Америки при ОБСЄ Даніель Баєр заявив, що делегація РФ збрехала під час засідання постійної ради Організації з безпеки.
Таку заяву Байер зробив у Відні, новину передає "Преса України".
Він зазначив, що делегація РФ збрехала щодо того, що місія ОБСЄ має на Донбасі повний доступ до всіх неконтрольованих територій в Донецькій і Луганській областях.
"Росія розповіла постійній раді ОБСЄ про те, що спеціальна моніторингова місія має доступ до межі. Це неправда", - сказав представник США.
Він заявив, що минулого тижня представники Росії в Об'єднаному центрі контролю і координації відмовили спостерігачам ОБСЄ відвідати райони кордону. Також дипломат додав, що такий доступ росіяни надають у вкрай рідкісних випадках.
Крім того Баєр заявив, що Російська Федерація продовжує нарощувати свою військову присутність на окупованих територіях Донбасу. Він нагадав, що нещодавно безпілотник ОБСЄ зафіксував на території окупованого Донецька 23 танка Т-72, а також інше важке озброєння, включаючи системи залпового вогню. "Враховуючи близьке розташування до лінії зіткнення, наявність там кожного з перелічених видів озброєння є порушенням умов мінських угод", - сказав він.
Американський представник закликав керівництво Росії звільнити політичних ув'язнених Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Ахтема Чийгоза, Олега Сенцова, Олександра Кольченко, Олександра Костенка, яких незаконно утримують на території РФ.
У висновку Баєр нагадав, що санкції відносно Росії будуть продовжаться до тих пір, поки вона не почне виконувати Мінські угоди, а саме вивести війська з українських територій і передати контроль над Донбасом і Кримом українській владі.
2 Блок 3 Банерна мережа
Делегацію РФ в ОБСЄ зловили на брехні Делегацію РФ в ОБСЄ зловили на брехні Reviewed by марія іваночко on 13:25 Rating: 5