АКТУАЛЬНО

[5]

Івано-Франківську ковбасу декомунізували


Виробник ковбас в Івано-Франківській області вирішив дати нову назву для однієї зі своїх торгових марок. Причиною для перейменування стало те, що ковбаса називалася "Московська".
Про це повідомляє видання "Вести". Керівник підприємства Петро Книшук зазначив, що підприємство вирішило змінити назву через бойові дій на Донбасі. Нова назва вибрали більш патріотичне.
"Московську" ковбасу робимо давно, але тепер вона буде називатися "Бандерівська", - розповів про новведеніях керівник підприємства.
Раніше президент Петро Порошенко рекомендував вітчизняним виробникам позбутися старих від назв, які асоціюються з радянським минулим. Глава держави назвав процес декомунізації "питанням національної безпеки".
Нагадаємо, Кабінет міністрів шостого липня затвердив список історичних державних найменувань, які забороняється використовувати при найменуванні юридичних осіб. Під урядову заборону для компаній потрапили, наприклад, такі назви "Руське королівство" і "Новоросія"
 http://znaj.ua/
Івано-Франківську ковбасу декомунізували Івано-Франківську ковбасу декомунізували Reviewed by марія іваночко on 07:33 Rating: 5