АКТУАЛЬНО

[5]

В ООН назвали найкривавіший місяць на Донбасі


Число загиблих і поранених в зоні АТО за червень 2016 року є найбільшим за останні 10 місяців, говориться в останньому звіті Управління з координації гуманітарних питань ООН (УКГП). Існує цілком обгрунтований ризик відновлення повномасштабних боїв.
Новину повідомляє «Преса України».
У червні кількість загиблих мирних жителів в зоні АТО перевищила показники за останні 10 місяців. За даними організації від обстрілів і підривів на мінах з 1 по 30 червня загинуло 12 цивільних, а 57 отримали поранення різного ступеня тяжкості. При цьому шестеро із загиблих померли від вогнепальних поранень, інші ж - або при артобстрілах, або під час вибухів.
У зв'язку з цим червень визнаний самим кровопролитним місяцем, починаючи із серпня 2015 року. Вказується загальна кількість загиблих - 9470 чоловік і більше 21 тисячі були поранені.
Згідно з доповіддю ООН, в організації прийшли до висновку, що ситуація в зоні бойових дій на Донбасі може погіршитися в будь-який момент. Цьому сприяє і активне захоплення сторонами конфлікту нових територій в буферній зоні. Наприклад, якщо раніше між позиціями ЗСУ і бойовиків у Станиці Луганській і Зайцевому була відстань в 1,2 і 2 км, то сьогодні вона становить 300 і 500 метрів. Згідно з інформацією УКГП найбільш запеклі бої спостерігаються в районах цілого ряду населених пунктів: Озерянівка, Ясинувата, Зайцеве, Спартак, Докучаєвськ, Авдіївка, Станиця Луганська, Дебальцеве і Трьохізбенка.
Нагадаємо, на Донбасі російські найманці не припиняють порушувати домовленості в Мінську. Протягом восьмого липня російські найманці дев'ятнадцять разів обстрілювали війська ЗСУ в зоні антитерористичної операції. Так, десять раз терористи обстрілювали Донецький напрямок, вісім разів - приморський і одного разу Луганський. 
В ООН назвали найкривавіший місяць на Донбасі В ООН назвали найкривавіший місяць на Донбасі Reviewed by марія іваночко on 10:47 Rating: 5