АКТУАЛЬНО

[5]

Юрій Луценко: Екоцид на карпатських пагорбах


Дерева масово вирубуються і Карпати перетворюються на пустку. Всі прекрасно розуміють, чим це закінчиться: і повенями, і екологічними катастрофами.
В ході робочої поїздки на Закарпаття, у п’ятницю, 22 липня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу прокуратури області нового очільника відомства Володимира Гаврилюка, повідомляють "Українські реалії".
На представленні був присутній Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, керівники органів місцевої влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів, представники засобів масової інформації.
Генеральний прокурор окреслив загальну картину роботи правоохоронних органів регіону, яка є вкрай незадовільною. Він висловив обурення, що жодного корупційного злочину не викрито в сфері охорони довкілля; в банківській сфері така ж ситуація; майже в п’ятеро зменшилась кількість викриття правопорушень у бюджетній сфері; складною лишається ситуація з відхиленням апеляційних скарг тощо.
В той же час він висловив здивування, що на папері можна зробити висновок, що в регіоні повністю подолана корупція та злочинність - за жодний злочин ніхто не звільнений із займаної посади.
«Соромно спостерігати в такому чудовому регіоні все, що твориться на Карпатських пагорбах. Фактично це екоцид. Дерева масово вирубуються і Карпати перетворюються на пустку. Всі прекрасно розуміють, чим це закінчиться: і повенями, і екологічними катастрофами», - наголосив Юрій Луценко.
Він звернувся до керівників місцевих прокуратур із запитанням, чому вони не бачать все те, що твориться із вирубкою лісу та поцікавився кількістю кримінальних проваджень, які розслідуються у цій сфері, кількістю фактично вирубленого в регіоні лісу, на яку його кількість накладено арешт тощо.
Він назвав пріоритетом вирішення цього важливого питання та звернувся до представників усіх правоохоронних органів регіону припинити вирубку лісів, повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.
Щодня, за інформацією Юрія Луценка, з трьох районів регіону вивозяться від 70 до 100 машин деревини. «Наскільки мені говорять, митниця їх не приймає, але вагони йдуть далі», - зазначив він.
В той же час Генеральний прокурор повідомив, що на Львівщині проводяться обшуки на території двох лісництв, які відправляли незаконно через кордон величезну кількість дерев. Зараз на суму біля мільйона накладено арешт. «Обшуки і слідчі дії тривають», - наголосив він.
Довідково:
Володимир Гаврилюк народився у Львові. В органах прокуратури працює з липня 1998 році. Розпочав трудову діяльність в прокуратурі Тернопільської області.
З 2001 року працював в органах прокуратури Львівської області, зокрема на посадах в апараті прокуратури області та заступника прокурора районного рівня.
Працював заступником прокурора міста Червоноград, в Ужгороді очолював міську прокуратуру в 2014 році.
У 2015-му році займав посаду в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури.
З лютого 2016 року до призначення прокурором Закарпатської області працював у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.
http://ukrreal.info/ua/koruptsiya/121304-yuriy-lutsenko-ekotsid-na-karpatskikh-pagorbakh
2 Блок 3 Банерна мережа
Юрій Луценко: Екоцид на карпатських пагорбах Юрій Луценко: Екоцид на карпатських пагорбах Reviewed by марія іваночко on 09:36 Rating: 5