АКТУАЛЬНО

[5]

Приховані можливості «Ватсап» і «Вайбер», стануть в нагоді кожному


Ці популярні месенджери замінили нам sms, телефонні розмови, а буває і живе спілкування. Ми досліджували уздовж і поперек найпопулярніші «Wiber» і «WhatsApp» – і знайшли в них корисні функції, якими майже ніхто не користується.
Згідно з останніми дослідженнями Partners Consulting, в нас мессенджерами користуються 50-60 млн чоловік. Найпопулярнішим став «Вайбер» (61%), друге місце у «Ватсап» (49%). Про них наш просвітницький матеріал.
Ховай від інших користувачів, коли ти був в месенджері і дивився їх повідомлення.Повідомляє Корупція
Не любиш, коли твоя активність в додатках видна іншим? Хочеш ігнорувати чужі повідомлення без подальшого з’ясування відносин? Включи режим невидимки.
«Ватсап»
Зайди в Установки> Обліковий запис> Конфіденційність. Вибери, кому повинні бути видні час твого останнього відвідування, фото і статус. Тут же можеш відключити повідомлення про прочитання. Але врахуй, що ти теж перестанеш бачити, коли прочитали твої повідомлення.
«Вайбер»
У «Вайбері» простежити в Налаштування> Конфіденційність. Тут можна відключити статус «В мережі» і повідомлення про прочитання повідомлень (ти теж втратиш цю можливість).
Листуйся в месенджерах на комп’ютері
Якщо ти дуже активно користуєшся мессенджерами, то часто смартфона стає мало. Тобі знадобляться їх десктопні версії. Все-таки друкувати десятьма пальцями значно швидше, ніж двома.
«Ватсап»
У «Ватсапа» веб-версія реалізована просто і елегантно: заходь на сайт web.whatsapp.com> відкривай додаток на смартфоні> на айфоні заходь в настройки, на андроїдному пристрої в меню> далі в WhatsApp Web> відскануйте QR-код.
«Вайбер»
З «Вайбером» складніше: потрібно встановити на комп’ютер його програму. Зате через «Вайбер Десктоп», як і з програми, можна робити аудіо- і відео дзвінки.
Не забивай пам’ять пристрою фото і відео з месенджерів
Невідомо, що керувало творцями месенджерів, але за замовчуванням медіафайли з чатів зберігаються в загальному Фотопотоці смартфона. Ця дивна настройка особливо полюбилася спамщикам, які розсилають картинки-візитки. На щастя, її нескладно відключити.
У «Ватсапі» відкрий Установки> Чати і деактивуй пункт «Зберегти. Вхід. файли ».
У «Вайбері» знайди Установки> Медіа> відключи «Зберігати в галерею».
Перейшли чати собі на пошту
Якщо тобі знадобилося зберегти копію листувань на комп’ютері, їх можна переслати на пошту. У «Ватсапі» є можливість зробити це з усіма медіа. У «Вайбері» – тільки текст.
У «Ватсапі» чати пересилаються окремо. Зайди в потрібну бесіду, доторкнися імені контакту або групи (на iOS) або меню (на Android) і натисни «Відправити по E-mail». Вкажи, чи потрібно пересилати файли з чату.
У «Вайбері» всі чати пересилаються разом, але тільки текстова частина. Цю функцію знайдеш в Настройках> Дзвінки та повідомлення> Надіслати журнал повідомлень.
Лайфхак тільки для «Ватсапа»
Відключи повідомлення від настирливих співрозмовників і груп.
Натисни ім’я контакту або назву групи і натисни «Не турбувати». Вибери термін ігнор.
Додай важливий контакт на домашній екран.
Це можна зробити тільки на Android-пристроях. Перейди в потрібний чат, натисни кнопку меню і вибери пункт «Додати ярлик».
Подивися, коли співрозмовник отримав і прочитав повідомлення.
Трохи параноїдальна функція дозволяє дивитися, коли повідомлення прийшло до співрозмовника і коли він зволив його прочитати. На iOS ця інформація з’являється, якщо зрушити потрібне “хмарку” вліво. На Android потрібно потримати на повідомленні палець, а потім натиснути букву «i» вгорі.
Пиши самому собі
Завжди приємно листуватися з цікавою людиною. До того ж ауточат можна використовувати для збереження фото, посилань, повідомлень, аудіо заміток, тобто як записник.
Додай повідомлення в обране
Якщо якесь повідомлення знадобиться тобі в майбутньому, додай його в обране. Натисни і потримай потрібне хмарку, а потім натисни зірочку. На iOS обрані повідомлення можна знайти в двох місцях: всі підряд зберігаються в загальних налаштуваннях; від певної особи – в його профілі. На Android помічені репліки складуються в одному місці: Чати> Меню> Вибрані повідомлення.
Постав індивідуальні повідомлення на важливі контакти
Щоб виділити в загальному потоці повідомлень повідомлення від важливих співрозмовників, встанови на них специфічний звук. Усередині чату натисни на ім’я контакту і перейди в «Повідомлення». Вибери вподобаний звук повідомлень.
Загрузка...
Загрузка...
/center>
Приховані можливості «Ватсап» і «Вайбер», стануть в нагоді кожному Приховані можливості «Ватсап» і «Вайбер», стануть в нагоді кожному Reviewed by марія іваночко on 08:15 Rating: 5