АКТУАЛЬНО

[5]

Україна готує відповідь Росії за «чорний травень» в АТО – Турчинов


Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав попередній місяць травень «чорним» для України через надзвичайно велику кількість загиблих та поранених в запеклих боях на Донбасі. Відповідальність за це він поклав на Росію і пообіцяв, що Україна адекватно відповість на агресію.
Новину повідомляє прес-служба РНБО, передає «Преса України».
«Травень став для нас «чорним», тому що ми протягом місяця зазнали найбільших втрат за останній рік. Ми дуже багато героїв втратили, багатьох поранено. Все це говорить про те, що Росія не збирається виконувати мирний план врегулювання. Навпаки, Росія все робить, аби його зірвати», - заявив Турчинов.
Він вважає, що Кремль відпрацьовує на Донбасі нові прийоми ведення бою та воєнні технології. Турчинов також звинуватив російську сторону у нарощуванні добре підготовлених військових ЗС РФ на Донбасі, в тому числі навчених діяти в складі ДРГ. Він наголосив, що бойовики вже без застережень сумління прицільно обстрілюють ЗСУ з важкої зброї – систем залпового вогню та крупнокаліберної артилерії, які постачає їм Кремль. Плюс зафіксовані випадки повітряних атак за допомогою бойових БПЛА.
«Ми готуємо адекватну відповідь. Цією відповіддю має стати зміцнення обороноздатності нашої країни», - стверджує Турчинов.
За його словами, теперішньою ціллю вітчизняного оборонпрому є серійне виготовлення бойових дронів, які могли би завдавати ракетні удари противнику. З іншого боку перед українськими конструкторами поставлене завдання знайти спосіб нейтралізовувати атаки безпілотників бойовиків. Однак гострим залишається питання фінансування розробок, яке блокується у ВР.
«Парламент півроку веде пустопорожні балачки замість прийняття рішення, яке б дозволило арештовані гроші Януковича та його оточення передати до оборонного бюджету, забезпечити виробництво та передачу армії нової військової техніки та зброї. Країні потрібні ефективні рішення, а не пустопорожня балаканина», - переконаний Турчинов.
Нагадаємо, секретар РНБО напередодні відвідав полігон, де йому презентували новинки вітчизняного Укроборонпрому й волонтерські розробки – літальні апарати. Серед них був і сучасний бойовий вертоліт українського виробництва, а також бойові безпілотники.
 http://uapress.info/
Україна готує відповідь Росії за «чорний травень» в АТО – Турчинов Україна готує відповідь Росії за «чорний травень» в АТО – Турчинов Reviewed by марія іваночко on 20:58 Rating: 5