АКТУАЛЬНО

[5]

Журналіст розповів, чому «ЛДНР» утворилися саме в Луганську та Донецьку


Журналіст Денис Казанський висловив думку про те, що на початку «російської весни» на Донбасі у 2014 році Україна нічого не зробила для того, щоб захистити своїх громадян.
Новину повідомляють ЗМІ, передає «Преса України».
На думку Казанського, в той час, коли розпочалися події «російської весни», серед мешканців Луганська і Донецька було більше проросійськи налаштованих людей, ніж в інших містах України. Журналіст зазначив, що «в Україні не було держави як такої, вона розпалася ще в 90-ті, за часів Кучми. І те, що сталося після Кучми, було закладено при ньому. А людям було наплювати, вони не об'єднувалися проти корупції, корупція державу роз'їдала. І отримали те, що заслужили, насправді». Казанський підкреслив, що «коли почалася «російська весна» на Південному Сході, там, де люди змогли об'єднатися, вдалося захистити свої міста. Але в Донецьку і Луганську сили був нерівні — проросійських було більше.
І держава взагалі нічого не зробила, щоб захистити громадян. Виявилося, що немає ні армії, ні міліції — все створювалося з нуля». На його думку, «з прагматичної точки зору виникає висновок — в Україні вигідніше бути ворогом України, не любити Україну, ніж залишатися законослухняним її громадянином. Навіть чисто фінансово». Казанський зазначив, що якби він пішов тоді в «ополченці», то міг би грабувати магазини, оселитися в чужій квартирі, стріляти в українських військових — а зараз жити спокійно і чекати обіцяної в Мінську амністії. Але оскільки цього не сталося, то він став біженцем, який все втратив.
Нагадаємо, раніше Денис Казанський розповів, що російський лідер Володимир Путін планував завоювати Донбас силами місцевого «ополчення», але місцеві жителі не підтримували ідей «Новоросії». Тому він і ввів свої війська в регіон. 
Журналіст розповів, чому «ЛДНР» утворилися саме в Луганську та Донецьку Журналіст розповів, чому «ЛДНР» утворилися саме в Луганську та Донецьку Reviewed by марія іваночко on 16:21 Rating: 5