АКТУАЛЬНО

[5]

Савченко прямий конкурент Тимошенко – російський політолог




Політексперти вважають, що головною метою Путіна при обміні Савченко на «ГРУшників», є дестабілізація внутрішньополітичної ситуації в Україні. За їх словами, вона стане головним болем української влади, особливо, для Юлії Тимошенко.
Новину передає «Преса України».
Експерти припускають, що помилування Савченко Путіним не є жестом доброї волі, а носить у собі глибоко політичний характер. До того ж, її обмін на співробітників ГРУ – досить непоганий варіант.
За словами провідних політологів, обмін української льотчиці має тільки одну ціль: дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні.
«У них (Порошенко та уряду – ред.) не було головного болю з приводу її приїзду - саме з цієї причини Володимир Путін і вирішив відпустити Савченко до України. Це торпедування президента Порошенко, і це не випадково», - заявив український політолог Євген Філіндаш.
Головним доказом цього він вважає медійність Савченко, адже у справах усіх інших українців, які сидять в РФ, слухання проходили в напівзакритому режимі. Щодо Савченко ж, то про хід її справ знали усі охочі.
Серед політекспертів є й інші версії причин подібного розвитку подій. Зокрема, російський політолог, директор Центру політичної інформації Олексій Мухін основною причиною «жесту доброти» Путіна вважає слабке здоров’я льотчиці.
«До того ж, вона схильна до суїцидів, і, не дай Бог, що сталося б - вину повісили б на Росію. А тепер Савченко - головний біль для української влади, і особливо Юлії Тимошенко: для неї вона прямий конкурент», - заявив Мухін.
Слід зазначити, що 25 травня, близько 15:00 Савченко вже прибула до України. Свою першу публічну ромову льотчиця виголосила прямо в аеропорту «Бориспіль».
Савченко грубо відганяє від себе журналістів, так як «відвикла від людей»:
Нагадаємо, того ж дня Петро Порошенко заявив про свою упевненість у тому, Крим і Донбас будуть повернуті під контроль Києва так само, як сьогодні льотчиця Надія Савченко повернулася в Україну.


http://uapress.info/
Савченко прямий конкурент Тимошенко – російський політолог Савченко прямий конкурент Тимошенко – російський політолог Reviewed by марія іваночко on 19:45 Rating: 5